NOVI PROIZVOD BRENDA TERRA CERAMICA

Poznata splitska kiparica i keramičarka izradila je ljupke minijaturne vaze

 Kate Ševo
Tea Radić kaže kako je kolekcija limitirana, a vaze u koje stane samo jedan cvijet, grančica ili travka izrađene su od kamenine, gline koja se pali na visokim temperaturama

Umjetnica i voditeljica popularnih radionica keramike Tea Radić koja stoji iza poznatog domaćeg brenda naziva Terra Ceramica nedavno je predstavila maler vaze koje su nas potpuno oduševile.Tea je magistrirala kiparstvo pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a od trenutka kad je, kaže, kročila iz Akademije s diplomom u ruci do današnjeg dana stopostotni fokus je isključivo na njenom brendu. Popričali smo s njom o ljupkim predmetima koje izrađuje.

image
Kate Ševo
image
Kate Ševo
image
Kate Ševo

- Funkcionalnost objekta/predmeta je nešto što me konkretno zanima, a glina je primarni materijal s kojim radim i u kojem se izražavam. Osnova po kojoj je brend prepoznat su šalice, ali pored njih postoji cijela paleta proizvoda koje radim, kako za sam brend, tako i po narudžbama u što spadaju hotelske, brend narudžbe pa nadalje - govori Tea i dodaje kako je ponosna na svoj najnoviji proizvod - mini vaze imena Grumen.

image
Kate Ševo
image
Kate Ševo

- Zašto Grumen? Zato što sama riječ označava komad, komadić čega, a u ovom slučaju evocira na komad zemlje koji je bio inspiracija i vodilja prema oblikovanju gline u formu vaze. Inspiraciju da napravim ovakvo nešto dobila sam iz šetnje prirodom. Naime, iz šetnje uvijek ponesem travku, grančicu ili cvijet sa sobom. Taj fragment prirode zaslužuje lijepo mjesto izlaganja - otkriva Tea i kaže kako u vazicu stane jedan cvijet.

image
Kate Ševo
image
Kate Ševo

- Za dimenzije sam uzela spojene dlanove, odnosno koliko stane u njih. Samim tim, govorimo o malim vazama, odnosno minijaturama koje imaju kako uporabnu, tako i dekorativnu vrijednost budući da funkcioniraju same za sebe s čisto estetskim ciljem. S obzirom na veličinu vaze, one mogu podržati jedan cvijet ili grančicu/travku, nisu namijenjene, a ni zamišljene za velike, kao ni kupovne bukete, nego za komadić prirode koji u šetnji i prolazu možete ubrati i ponijeti sa sobom - objašnjava.

image
Kate Ševo
image
Kate Ševo

Teine vaze izrađene su od kamenine, gline koja se pali na visokim temperaturama. Što se tiče boje, Tea je birala tople i zemljane tonove terracotte, lila-žute. Želja joj je, ističe, bila da budu natur formom, ali i bojom.

- Svaki komad je oblikovan ručno i unikatan, a kolekcija će biti ograničena na 25 komada, od kojih će svaki biti numeriran.

Uz stalnu ponudu Pinch šalica, Grumen vaze su jedan izlet i iz tog razloga su označene kao kolekcija koja je limitirana - zaključuje Tea Radić.

Grumen vazice po cijeni od 56 eura možete nabaviti preko IG profila @terraceramica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:03