Ljubavna veza!

Poznati arhitekti Tadao Ando i Kengo Kuma projektiraju dvije vikendice za Kim Kardashian

 Domus
Ando radi na prvom projektu, koji se nalazi blizu Palm Springsa. Kuma umjesto toga radi na "kući na jezeru od stakla i drveta"

Kim Kardashian izjavila je da ima "ljubavnu vezu s arhitekturom, posebno japanskom". Zapravo, angažirala je poznatog japanskog arhitekta Tadaa Anda – koji je 2013. dizajnirao vilu u Malibuu u kojoj sada živi Kanye West, njen bivši suprug – i Kengo Kumu da izgrade dvije različite kuće za odmor u SAD-u: vilu u Palm Springsu, Kalifornija i ložu na jezeru, na nepoznatoj lokaciji.

Ando radi na prvom projektu, koji se nalazi u privatnoj zatvorenoj zajednici južno od Palm Springsa. Arhitekt koji je ujedno i dobitnik Pritzkerove nagrade projektira dvorac na dva kata sa zakrivljenim trokutastim otiskom. Konačni rezultat, kako je rekla Kardashian za Domus, bit će "betonska kuća, sivih tonova i zen utočište". Kuma umjesto toga radi na "kući na jezeru od stakla i drveta", za koju Kardashian kaže da u njoj planira proslaviti američki praznik u srpnju, kao i to da tamo planira sa svojom obitelji provesti Dan nezavisnosti.

Kardashian je objasnila da je njena ljubav prema arhitekturi započela tijekom renoviranja njezine kuće u Calabasasu, koju ona naziva samostanom zbog izrazito minimalističkog uređenje koje se diči oskudnošću i jednobojnošću, što je inače zapravo stil koji Kim preferira za sve svoje nekretnine. Jedina iznimka je kuća za goste, koja dolazi u obliku tradicionalnog samurajskog doma, koji je nekada posjedovao poznati trgovac umjetninama, Axel Vervoordt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 03:28