BRISANJE GRANICA

Poznati japanski arhitekt Sou Fujimoto predstavio projekt novog neobičnog resorta

 Sou Fujimoto Architects
Odmaralište je zamišljeno kao mjesto gdje se prijatelji okupljaju kako bi uživali u zajedničkim druženjima

Poznati japanski arhitekt Sou Fujimoto nedavno je predstavio svoj novi projekt "Not a Hotel Ishigaki"na jugozapadu otoka Ishigaki u Okinawi, Japan - prenosi ArchDaily. Jedinstveni hotel u tropskom odmaralištu nalazi se na kružnoj osnovi otvorenoj u svim smjerovima prema okolnom krajoliku. Glavna značajka projekta je valoviti krov prekriven vegetacijom. Njegov oblik sjedinjuje se s terasama građevine, stvarajući unutarnji krajolik, zajedno s livadama, prostorima za opuštanje i vodenim zrcalom u kojem se odražava nebo i jedinstvena priroda u blizini.

image
Sou Fujimoto Architects
image
Sou Fujimoto Architects
image
Sou Fujimoto Architects

Oblik zgrade omogućuje cirkulaciju oko nje bez definiranja prednje ili stražnje strane. Dizajn ima za cilj poništiti granicu između unutarnjeg i vanjskog. Građevina ima dnevni boravak s pogledom na more te četiri odvojene spavaće sobe, koje mogu primiti do 10 osoba. Odmaralište je zamišljeno kao mjesto gdje se prijatelji okupljaju kako bi uživali na mirnoj plaži, roštilju u vrtu, pili piće u dnevnim boravcima i odmorili se svaki u svojoj sobi.

image
Sou Fujimoto Architects
image
Sou Fujimoto Architects

Dnevni boravak i blagovaonica na otvorenom imaju kuhinju s pogledom na more. Susjedna terasa otvara se prema 12-metarskom bazenu uz koji stoji i kamin, dok se malo dalje nalaze sauna i staza s panoramskim pogledom na more koji osiguravaju gostima razne aktivnosti dostupne tijekom boravka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:00