SVJETSKO PRIZNANJE

Poznati magazin proglasio je ovaj hrvatski otok jednom od devet najljepših ljetnih destinacija 2024.

 Press

Svjetski poznati lifestyle magazin luksuzne platforme za shopping Porter uvrstio je otok Lošinj u top 9 najljepših destinacija za savršeno ljetno putovanje, dok su luksuzni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta zavrijedili titulu idealnog odmorišta na samome otoku.

image
Press

Svojim živopisnim krajolikom, netaknutom prirodom i kristalno čistim morem Lošinj je zaslužio svoje mjesto na listi top 9 destinacija za opuštajući odmor u 2024. godini. Uz sam Lošinj, posebnu pohvalu dobila je i čarobna uvala Čikat, kao i Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, koje su istaknute kao najbolje lokacije za pravi odmor vrijedan 5 zvjezdica.

Lošinj dugi niz godina privlači mnogobrojne goste iz različitih krajeva svijeta, željne autentičnog i nezaboravnog iskustva u predivnom morskom okruženju. Osim netaknute prirode i bogate povijesne baštine, otok je poznat po ljekovitim svojstvima koja su uključena u mnogobrojne svakodnevne običaje i tretmane. Neki od specijalnih ljekovitih tretmana mogu se naći i u luksuznom spa centru Boutique Hotela Alhambra, smještenom u uvali Čikat. Hotel se zajedno s Villom Augustom sastoji od dvije vile povezane modernom zgradom uz pomoću koje se stoljetna arhitektura susreće sa sofisticiranim, suvremenim značajkama.

image
Press

Osim soba opremljenih vrhunskim namještajem koje gledaju na more, u hotelu se nalazi i Michelinovom zvjezdicom nagrađeni restoran Alfred Keller. Renomirani restoran prepoznat je po svojoj gastronomskoj kvaliteti u kojoj središnje mjesto zauzimaju lokalne namirnice. Poznati Kuhar Michael Gollenz u svoja pomno osmišljena jela uključuje klasične francuske tehnike, dok vinsku kartu restorana pažljivo kurira sommelier Filip Veselovac. Osim Michelinovog priznanja, Alfred Keller osvojio je titulu “Best of Award of Excellence” koju obilježavaju dvije vinske čaše prema izboru Restaurant Awards 2023. koji dodjeljuje renomirani američki časopis Wine Spectator .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 14:34