novi broj

Požurite po svoj novi broj D&D-a koji je na kioscima još samo danas 20. rujna

 D&D
Tema broja donosi tri priče o životu u dvorcima koji su potpuno ili djelomično obnovljeni, a čuvaju zanimljive povijesne detalje

Naša je redakcija ovih dana posebno sretna i ponosna. Izlaskom novog broja časopisa Dom&Dizajn obilježavamo čak deset godina otkad smo, u sklopu Nedjeljnog Jutarnjeg, pokrenuli specijalizirano, mjesečno izdanje koje obuhvaća teme o dizajnu, arhitekturi i kulturi stanovanja. Bio je to logičan slijed nakon što je "nulti broj" D&D-a izašao kao besplatan prilog uz Jutarnji list i doživio velik uspjeh.

Ideja pokretanja mjesečnika bila je približiti široj masi svijet dizajna i arhitekture te kroz stručne savjete, brojne ideje, priče i inspiracije motivirati na uređenje i dekoriranje stambenih prostora. Bez lažne skromnosti možemo reći da smo nastavili nizati uspjehe i danas smo jedno do rijetkih tiskanih izdanja koje se uopće bavi ovom tematikom i koje je toliko dugo opstalo na tržištu.

Vaš omiljeni časopis o dizajnu i arhitekturi obilježava 10 godina!

Realizacija ideja

S vremenom samo nadograđivali brend. Pokrenuli smo web domidizajn.hr i osmislili luksuzno godišnje izdanje D&D Gold, koje već pet godina tradicionalno izlazi na ljeto. Usput rečeno, ovogodišnji D&D Gold i dalje se može kupiti na kioscima.

Vrhunac našeg rada bile su višegodišnje Grand Prix nagrade koje smo dodjeljivali u suradnji sa žirijem zvučnih, poznatih i priznatih imena s domaće arhitektonske scene. No, baš kao i kod mnogih ambicioznih timova, tvrtkama i organizatorima kreativnih događaja, pandemija koronavirusa posljednje je dvije godine malo usporila naše planove.

image
D&D

Ipak, naša redovna tiskana izdanja nisu nimalo patila zbog pandemije. Čak i usred najjačeg lockdowna naši su fotografi odlazili na snimanja i nerijetko putovali po cijeloj Hrvatskoj, a novinari i urednici osmišljavali aktualne teme i pripremali tekstove. Ovim putem želimo zahvaliti svim suradnicima, prije svega onima unutar naše medijske kuće Hanza Media, bez kojih D&D ne bi bio moguć, od fotografa, grafičara i lektora do kolega koji su nosili namještaj na snimanju u studiju ili na bilo koji drugi način pomagali u realizaciji naših ideja. Naravno, zahvaljujemo i svim arhitektima, dizajnerima i kreativcima koji su s nama surađivali, ali i vlasnicima svih stanova i kuća koji su nam otvorili vrata svojih domova. Bio je nevjerojatan gušt sve ih upoznati. I još uvijek je.

Mini stan

Naše prvo desetljeće obilježavamo izlaskom novog broja D&D-a u nedjelju 19. rujna.

Tema broja posvećena je životu u dvorcu. Posjetili smo kuriju Junković u Zagrebu, dvor Barnagor u Čepelovcu i dvorac Sv. Križ Začretje u Hrvatskom zagorju, u kojima su nekad živjeli plemići i vitezovi. Njihove nasljednice i vlasnice ispričale su nam kako je uopće živjeti u jednoj takvoj impozantnoj rezidenciji te otkrile zanimljive povijesne priče o nekadašnjim stanarima. Pritom su nam dvije vlasnice otkrile kako su se uopće upustile u kupnju starih, devastiranih dvoraca i kako su ih obnavljale vlastitim sredstvima.

Pronašli smo i odličan dizajnerski stan s pametnim rješenjima za površinom male interijere i otkrili da ima lažni zid, te divnu ladanjsku kuću na otoku Krku.

S obzirom na to da je jesen ujedno i vrijeme novih poslovnih i privatnih izazova, u fotoeditorijalu donosimo ideje za idealan kućni ured. Naravno, pripremili smo još pregršt tema, stoga ne propustite novi broj D&D-a. U međuvremenu nas i dalje pratite na www.domidizajn.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:05