Predstavljamo Antonelu Pavlović iz brenda It’s All About Christmas

Kuglice od čipke za prave romantičare

Možemo reći da smo vidjeli zaista puno prekrasnih božićnih ukrasa posljednjih godina: od drvenih, staklenih, prirodnih i plastičnih do onih od fimo mase, papira, plastelina i tekstila. Ma, popis je gotovo beskonačan! Ali, kada smo ugledali divne nježne kuglice od čipke na stranici “It’s All About Christmas” na Facebooku, oduševili smo se na prvu i poželjeli saznati tko stoji iza ovih malih umjetničkih djela.

Dašak tradicije

Nekoliko “klikova” i poziva kasnije upoznajemo i lice iza djela. Točnije bi bilo reći, ruke, a one pripadaju studentici ekonomije Antoneli Pavlović iz malog gradića u Hercegovini, Ljubuškog, koja nam je ispričala kako je zapravo sve počelo. – Za cijelu ideju je zaslužna mama Nada koja se već dugi niz godina u slobodno vrijeme bavi heklanjem. To lijepo i tradicionalno znanje je prenijela i na mene te smo zajedničkim snagama odlučile stvoriti našu božićnu priču – otkriva nam Antonela i dodaje kako je ideja zapravo bila osmisliti posebne, unikatne kuglice i božićne ukrase koji unose dašak tradicije i pomalo zaboravljenih metoda i detalja te ih oživiti.

Kuglice se izrađuju tehnikom heklanja za koju su potrebni samo konac i igla za heklanje. – Sam proces izrade jedne kugle je poprilično dugotrajan. Kugla se prvo ishekla, a zatim se kugle pušu te u posebnoj smjesi štirkaju kako bi ostale čvrste i dugotrajne. Poslije se kuglice ukrašavaju bojama, mašnicama, biserima i drugim ukrasima. Ovisno o željama kupaca, kugle mogu biti i u bojama. Za potpunu izradu jedne kugle potrebno je najmanje šest do osam sati zbog procesa sušenja, objašnjava dugotrajan proces izrade ova simpatična kreativka.

Novi projekt – lampe

U vrlo kratkom roku ideja je izvrsno prihvaćena, tako da Antonela planira s mamom Nadom proširiti ponudu. Idući pothvat bit će lusteri i lampe, a poslije i ukrasi za Uskrs. Planiraju izrađivati i šarmantna uskrsna jaja za drvce ili uskrsne grane. Kuglice i drugi heklani radovi mogu se naručivati tijekom cijele godine putem Facebook stranice “It’s All About Christmas”, šalju se poštom na području Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a po dogovoru i u druge zemlje. Antonelu možete kontaktirati i putem maila: antonelapavlovic12 @gmail.com.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:57