Predstavljamo Ines Šehu iz brenda Le Diffuseur

Prirodni i lijepi mirisi za dom

Konačno! Mirisi za dom koji su naših ruku djelo. Dobro, ne naših, ali ruku hrvatske kreativke. Ines Šehu iz Osijeka osmislila je jedinstvene mirisne štapiće za prostor na prirodnoj bazi, bez alkohola i sintetičkih supstanci, zanimljivog naziva – Le Diffuseur. Ines za sebe kaže da je po struci – kreativka. – Doduše, trenutačno sam nezaposlena kreativka koja je odlučila preuzeti poslovnu sudbinu u svoje ruke i promijeniti postojeće stanje.

Ideja je došla u naletu kreativnosti (i uz malu pomoć interneta) dok sam tražila sitnicu kojom bih mogla oplemeniti vlastiti životni prostor. Pokušala sam napraviti osvježivač prostora i Voilà! Tako je nastala želja za stvaranjem i unošenjem sreće i mirisa u tuđe domove. Le Diffuseur je brand u začetku, mirišljav, šarmantan i pomalo šašav, opisuje Ines i dodaje kako se radi o uljnim osvježivačima prostora s bambusovim štapićima koji će miomirisno osvježiti i ukrasiti životni ili radni prostor.

Osam kombinacija

– Sama slažem mirisne komponente, biram ambalaže te ručno izrađujem sve dodatke koji čine gotov proizvod mirisnog osvježivača prostora šarmantnim. I pomalo šašavim. Veličina pakiranja trebala bi biti prilagođena veličini prostora, a trajanje je u prosjeku 60 do 90 dana. Glavna kvaka je zapravo u štapićima, intenzitet mirisa ovisi o učestalosti okretanja štapića. Gore-dolje, ma, sve je stvar perspektive – smije se simpatična Osječanka. U ponudi je trenutačno osam kombinacija mirisa koji će se s vremenom širiti u veću paletu mirisa.

Veličina pakiranja trebala bi biti prilagođena veličini prostora, a trajanje je od 60 do 90 dana

Za svoje uljne osvježivače prostora Ines koristi hladno tiještena ulja i biljni glicerol te dodaje eterična ulja kako bi dobila fine mirisne note. Na pitanje što je inspirira i koji je zapravo proces nastanka mirisa, Ines odgovara: – Scena u filmu, refren pjesme, gušt ispijanja kave uz listanje novina, miris voća na tržnici, nečija odjevna kombinacija, zgodna ambalaža, ‘guglanje’ po lifestyle bogovima… Sve su to ‘oni’ trenuci, pokretači, kada mi na pamet padaju ideje o novim mirisima, njihovoj priči ili imenu. Inspiraciju crpim i iz francuskog stila (otuda i ime), spajajući staro s novim, pa ćete tako uvijek moći naručiti stari diffuseur, ali u novoj ambalaži, novoj mirisnoj priči – objašnjava kreativka. Veliku pažnju Ines posvećuje i ambalaži proizvoda, koja je jednako neodoljiva kao i sam miris.

– Ambalaže nabavljam u domaćim trgovinama, putem eBaya, Etsyja, na putovanjima, a nerijetko i u dosluhu i dogovoru s prijateljima koji se bave sličnim kreativnim poslovima, pa se na taj način povezujemo, surađujemo i radimo jedni drugima posao. Ideja je da svaka kolekcija bude priča za sebe, nešto zanimljivo i drukčije, ali uvijek u duhu Le Diffuseura. Plan mi je raditi limitirane kolekcije te se kroz svaku od njih povezivati s drugim kreativcima iz različitih područja (moda, fotografija, street art, kipari, stolari, slikari, klinci…). Zajedno smo jači -zaključuje Ines Šehu.

Od 50 do 120 kn

Ines radi i po narudžbi pa se miris uvijek može ukomponirati u neku osobnu priču. Što se tiče cijena, variraju od 50 kuna za refill do 120 kuna za osvježivač s pripadajućim stalkom. Možete je kontaktirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook stranici.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:49