Profil

Predstavljamo mali obrt Željke Lukanec iz Virja

Od dobre ideje do obrta koji zapošljava troje ljudi

Priča o Željki Lukanec, 47-godišnjakinji iz Virja, priča je o tome kako ideja, motivacija, ali i hrabrost i radišnost mogu rezultirati uspješnim poslom.

Dobivši otkaz na tadašnjem radnom mjestu, odlučila je da neće očajavati. - Znala sam da predanim radom mogu postići uspjeh, a ideja o tome što ću raditi rodila se sasvim spontano - kaže i nastavlja pričati o počecima malog obrta u kojem danas zapošljava dvije žene.

- U to sam vrijeme bila u potrazi za darom, a ono što sam zamislila bila je ukrasna daščica s prigodnim natpisom - pojašnjava. Dar se svidio osobi koja ga je primila, ali i ljudima koji su ga vidjeli. I tako je započela s izradom ukrasnih, ali i uporabnih predmeta, koji nastaju decoupage tehnikom.

KUTIJA SREĆE

- U moru kreativnih proizvoda, Željka Lukanec pronašla je svoje kupce. Osvaja ih time što svaki od njezinih proizvoda nosi osobnu poruku, obogaćuje ih pozitivnim stihovima, ali i vjerskim motivima pa su rado viđen dar na svetim pričestima i krizmama. Osobito je ponosna na drvene kutije koje predstavljaju koristan dar koji je sam po sebi uspomena.

- Namjena je ostavljena na volju kupčevoj mašti - pojašnjava, prisjećajući se da je i ona primila takav dar.
- Sin mi je darovao ‘Željkinu motivacijsku kutiju’. Zamolio je moje prijatelje da mi napišu pisma podrške za životne trenutke u kojima mi nestane kreativnosti i volje. Ta kutija zaista radi - dodaje smijući se i zaključuje da bez potpore obitelji pokretanje vlastitog posla ne bi bilo moguće. Željkin rad pratite na web stranici www.poklon-dobra-ideja.hr te Facebook i Instagram profilima.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 00:10