Predstavljamo originalne lampe manekenke i kreativke Ivane Ergić

Neka trenuci zabilježeni fotoaparatom osvijetle vaš dom

Za sebe će reći da je sretna osoba i zahvalna na obitelji, dečku i prijateljima jer, kaže, uvijek su uz nju. Nemirnog je duha i stalno se bavi nečim. Tako je trenutačno posao odvlači od pisanja diplomskog rada na specijalističkom studiju Poduzetnički menadžment. Ona je lijepa, pametna i svestrana. Ona je manekenka, poduzetnica i kreativka. Ona je Vodičanka Ivana Ergić, široj javnosti poznata kao prelijepa Miss Hrvatske.

Svestrana i spontana

– Pohađam tečaj hrvatskog znakovnog jezika i vrlo sam ponosna što sam ga svladala. Pri kraju su pripreme za sezonski posao u Vodicama, Srimi i Šibeniku. Do prošlog tjedna sam snimala modne editorijale, kampanje i odradila posljednje revije u Zagrebu prije ljeta – kaže lijepa Ivana.

Da je bila Miss Hrvatske 2006. godine i svojom tada kratkom kosom mamila uzdahe, kao i to da je uspješna manekenka, svi znaju, ali nešto manje je poznat njezin brend Lampe by Ivana Ergić. Ideja za izradu lampa došla je spontano. – Oduvijek sam voljela predmete ukrašavati fotografijama. Izrađivala sam print fotografija na majicama, jastučnicama, privjescima za ogrlice, izrađivala okvire s fotografijama… – kaže Ivana i dodaje da je sve počelo u svibnju 2012. godine.

Planovi za budućnost

Naime, bližio se rođendan Ivanine prijateljice Saše pa su joj ona i prijateljica Petra odlučile darovati nešto posebno i originalno. – Volim darivati dragim ljudima i usrećiti ih. Isto tako, volim poklone koji su funkcionalni, ali i lijepi. Petra je predložila personaliziranu lampu, a potom smo ideju zajedničkim snagama razradile do detalja te je realizirale.

Lampe su napravljene od specijaliziranih folija i ukrašene cirkonima ili kristalićima

‘Iskopale’ smo stare fotografije iz djetinjstva i kronološki ih poredale na sjenilo – kaže Ivana i dodaje da je Saša bila oduševljena lampom. Sijalica je mijenjala boje pa ih je svakih pola minute prikazivala u drukčijem svjetlu, što je pridonijelo efektu iznenađenja. Tako je zapravo počela priča o lampama, a nastavlja se u istom tonu, s omiljenim fotografijama klijenata. – Činjenica je da danas fotografije ostaju zatočene u digitalnom obliku. Na ovaj način želim ih iznijeti van, u životni prostor, da bi bile stalno dostupne oku – objašnjava Ivana.

Širi ponudu

Lampe su napravljene od specijaliziranih folija za izradu sjenila, ukrašene su lajsnama, cirkonima ili kristalićima, a za izradu jedne treba oko tjedan dana. Sve što joj treba su fotografije u digitalnom obliku koje ona potom slaže u kolaž, printa i lijepi. – Dečko mi pomaže pri mjerenju, a sa strujom nemam puno posla jer stalke kupujem, a radim samo gornji dio lampe. Uskoro ću proširiti ponudu i na vlastite stalke, ali ni u tom slučaju se ne bojim struje jer je riječ o samo jednom kabelu – smije se Ivana.

Još nema prodajno mjesto jer lampe radi po narudžbi pa se vrlo kratko zadržavaju u nje, ali sa smiješkom dodaje da bi trebala razmisliti o skladištu lampi jer su joj zalihe izgurale cipele iz ormara. – Biti javna osoba je dvosjekli mač. Ako nešto napravite pogrešno, to će znati puuuuno više ljudi nego da to isto napravi nepoznata osoba. No, isto tako, kad radite nešto dobro, to isto privuče veću pozornost javnosti, tako da je došlo vrijeme da iskoristim svoje ime za nešto pozitivno i lijepo.

U suradnji s prijateljicom iz gimnazijske klupe grafičkom dizajnericom Ivanom Rajević napravila sam logotip koji je vizualno točno opisao stil mojih radova i povezao ga s mojim imenom – kaže Ivana. U budućnosti bi voljela otvoriti prodajno mjesto za ukrasne predmete za kuću, unikate koje izrađuju njezini prijatelji i mladi neafirmirani umjetnici. Tamo bi se, naravno, našli i ostali predmeti koje izrađuje: personalizirani zidni satovi i ostali dekorativni predmeti. Ivanine lampe se mogu vidjeti i naručiti preko Facebooka, na stranici Lampe by Ivana Ergić.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:27