OBJEKT ŽUDNJE

Predstavljamo proizvode brenda Doza klorofila: Drveni stalci za vaše biljke s hrvatskim potpisom

Doza klorofila
Minja Mitrović na ideju je došla kada je pozicionirala svoje biljke u domu. Budući da svaka biljka treba drukčije uvjete

Minja Mitrović za sebe kaže da je privatno ljubiteljica biljaka, prirode, umjetnosti i vlasnica čak šest mačaka. Uz to, apsolventica je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i to na Likovnom odsjeku. Mi smo zapazili njezin brend imena Doza klorofila, a ističe da je sve krenulo sasvim spontano.

image
Doza klorofila

image
Doza klorofila

image
Doza klorofila

- Budući da sam u vrijeme karantene bila više u zatvorenom prostoru, htjela sam složiti biljke koje skupljam godinama kako bi mi bilo ljepše i ugodnije. Svojim zelenim cimerima htjela sam zapravo podariti posebnu pažnju. Pozicija je u prostoru jedan od važnih faktora za dobar uzgoj sobne biljke. Različite biljke zahtijevaju različite uvjete, a ovisno o količini svjetla, slagala sam ih na odgovarajuća mjesta. Neke biljke vole biti na višem mjestu da bi dobile dovoljno svjetla, a nekima sjena igra glavnu ulogu u rastu i razvoju. I tako sam krenula u potragu za savršenim stalcima za svoje biljke, no koliko god sam tražila, nisam u trgovinama mogla pronaći ono što sam zamislila i željela. U jednom trenutku odlučila sam sama izraditi stalke i tako je sve krenulo - prisjeća se Minja koja je u početku stalke koje je izrađivala prilagođavala svojim teglama i biljkama, a izrađivala ih je u različitim veličinama, ovisno o tegli za koju se izrađuje stalak. Od najmanjih visine 20 cm pa sve do onih od 50 cm za biljke koje vole puno svjetla i blizinu prozora. Većinom su stalci minimalistički oblikovani, s dodatkom crne ili bijele boje, kako bi se uklopili u svaki ambijent.

image
Doza klorofila

Minja Mitrović na ideju je došla kada je pozicionirala svoje biljke u domu. Budući da svaka biljka treba drukčije uvjete, neke vole biti na višim mjestima,a neke u sjeni, a na tržištu nije pronašla odgovarajuće stakle, odlučila ih je sama napraviti

image
Doza klorofila

image
Doza klorofila

Minja nadalje tumači kako svoje stalke izrađuje od drva.

- To je specifičan materijal. Drvo je bilo živo prije nego što je postalo materijal. Bilo je živi organizam i to je njegova posebnost. Ima puno dobrih osobina, ali i nepredvidljivosti. Baš zbog toga biram drvo. Zajedno s biljkama koje stalak nosi, čini ciklus od rađanja biljke pa sve do njezina ponovnog korištenja kao materijala za obradu - objasnila je Minja Mitrović. Više informacija o brendu kao i ponudu možete pogledati na Instagram profilu @dozaklorofila ili se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:54