OBJEKT ŽUDNJE

Predstavljena nova grijaća tijela iz tvrtke Kamin Studio

Ekskluzivnost, dizajn i kvaliteta: GlammFire kamini. Modeli Eudoxus, Thales i Pythagoras inspirirani su osnovnim geometrijskim oblicima - kvadratom, krugom i trokutom, a ujedno su i prvi viseći kamini

Pucketanje vatre, romantika u zraku, zagrljaji s voljenom osobom, druženje s prijateljima, unutra toplo, a vani hladno... Sve ove asocijacije prolaze nam glavom dok razmišljamo o kaminima. Na tržištu se trenutačno nudi velik broj najrazličitijih kamina raznih proizvođača, a moramo priznati da je mnogima od njih kvaliteta dizajna na vrhunskoj razini.

Danas vam predstavljamo sasvim posebne GlammFire ekskluzivne kamine, čiji je ovlašteni zastupnik za područje Hrvatske, BiH i Crne Gore tvrtka Kamin Studio.

- GlammFire ​​je osnovan u rujnu 2008. u sjevernom Portugalu, s ciljem razvoja i proizvodnje ekskluzivnih kamina na bioetanol, struju i plin te vanjskih kamina i dizajnerskih roštilja. Deset godina poslije vodeći je brend na svjetskom tržištu luksuznih bioetanolskih kamina te prisutan u ekskluzivnim i inovativnim projektima koje vode renomirani internacionalni arhitekti i dizajneri širom svijeta - objašnjavaju nam iz tvrtke Kamin Studio i dodaju da GlammFire stavlja naglasak na ekskluzivnost, dizajn i kvalitetu pritom pazeći na ekološki proces u proizvodnji. Kompletna proizvodnja smještena je u gradiću Monção daleko od gradske vreve.

Povodom 10. godišnjice dizajnirani su novi modeli Eudoxus, Thales i Pythagoras.

- Ovi modeli ideju vuku iz antičke Grčke, od tri osnovna geometrijska oblika poznata čovjeku, a to su kvadrat, krug i trokut. Eudoxus, Thales i Pythagoras ujedno su i prvi viseći kamini na svijetu s automatskim bioetanolskim gorionicima.

Ideja za model Thales proizišla je iz geometrijskog oblika kruga, čime se postigao svestran i podesiv dizajn koji otkriva ljepotu plamena. S druge strane, Pythagoras karakteriziraju oštri bridovi trokuta, a izdužene i pročišćene stranice kamina ovaj model čine impozantnim. Na kraju, Eudoxus krasi obostrano otvoreno ložište, koje ovaj model čini jedinstvenim i prozračnim.

Ideja za model Thales proizišla je iz geometrijskog oblika kruga, čime se postigao svestran i podesiv dizajn koji otkriva ljepotu plamena

- Osim modela za interijere, GlammFire ima široku proizvodnu liniju modela za eksterijere. Tu spadaju otvorena ložišta na drva, bioetanol i plin, dizajnerski roštilji i grijalice za terase. Njihova vanjska ložišta krase terase i vrtove nekih od najpoznatijih svjetskih hotela, ali i privatnih kuća - kažu iz tvrtke.

Više na www.kaminstudio.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:13