SOL I PAPAR

Prenosit će se generacijama: pregača domaćeg brenda koja ima svoju priču

Znate one bakine bezvremenske lonce, tave i podmetače? Pronašli smo pregače koje ćete također uključiti u ovu bakinu bezvremensku kolekciju!

Prije točno 10 godina u dvorištu Vlaške 78 otvoren je Sol i papar. Sol i papar mnogo je više od trgovine s kuhinjskim pomagalima, za ovo mjesto danas znaju svi ljubitelji kuhinje, baš kako je vlasnica Augusta to i zamislila.

- Sol i papar je nastao iz ideje da stvorim mjesto u kojem će se smanjiti razlike između profesionalne, restoranske kuhinje i kuhanja u vlastitom domu. Mjesto u kojem bi svi - kuhari entuzijasti, foodieji, kao i "obični ljudi" koji svakodnevno pripremaju hranu za obitelj mogli pronaći vrhunske noževe, lonce i posuđe, a chefovi razne proizvode koji će im olakšati svakodnevni rad ili potaknuti njihovu kreativnost - započinje nam Augusta priču.

Augustin tim svih 10 godina čine Vesna i Lidija. Njih tri poznaju tajne svih kuhinjskih brendova jer je kroz njihove ruke u ovih 10 godina prošlo nekoliko tisuća artikala i zato su prave profesionalke kada vam treba neki "kuhinjski" savjet.

Osim njih tri, Augusta voli reći da ovaj zapravo čine baš svi - kupci sa svojim sugestijama i željama, partneri, vanjski suradnici, novinari, blogeri... Mjesto je to u koje se svi uvijek vraćaju.



Zahvaljujući bogatom i dugogodišnjem iskustvu suradnje s raznim ugostiteljima, inspiracije za nove i inovativne proizvode im nikada ne nedostaje. Točno znaju što će njihvim klijentima biti zanimljivo. Sukladno tome, stvorili su i svoj vlastiti brend. - Poznajemo slatke muke opremanja prostora, kuhinja, barova, ljude koji tamo rade i žive taj posao, koji su kreirali neku svoju osobnu priču i “furaju svoj film". I rade to izvrsno. Upravo su nas oni inspirirali na pokretanje vlastitog branda odjeće za ugostiteljstvo i proizvoda za profesionalne kuhare. - objašnjava nam Augusta.

Kada imate oko sebe kreativce koji osim svakodnevnog posla rade iznimne stvari, ideje se same od sebe nameću. - objašnjava Augusta otkud dolazi inspiracija.





Nas su najviše oduševile reciklirane pregače, posebno u ovo vrijeme darivanja. Ima li idealnijeg dara od lijepe, korisne i kvalitetne stvari koja će u kuhinji ostati još generacijama poslije?

Pregače dizajnira i šiva njihova Vesna. - Naša Vesna je i kreativni um i vrijedne ruke iza svakog proizvoda - pregača, torbi za noževe, vreća za kruh i peciva, što god zamislimo ona ostvari. - priča nam Augusta. Osim što su reciklirane, svaka od tih pregača je, dakako, jedinstvena. Također, pregače se mogu i personalizirati. - Sve se pregače i stvari koje Vesna dizajnira i šije mogu sasvim personalizirati da prate nečiju osobnu priču i stil. Ako je netko sentimentalno vezan uz kakve traperice ili drugi komad tekstila ona će im bez problema udahnuti novi život i dati novu funkciju.



Ovakav koncept pregača originalan je detalj za jedan uigrani ugostiteljski tim, kao i za tople obiteljske kuhinje u kojima se one najbolje stvari prenose generacijama.

Više o pregačama i ostalim proizvodima možete pronaći na mrežnoj stranici Sol i papar.

Foto: Sol i papar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:42