VRHUNSKI PROJEKT

Presavijene ploče formiraju impresivnu vilu od čak 770 metara četvornih

 Studio UFO
Forma slijedi funkciju, a stil projekta kombinacija je modernog i tradicionalnog arhitektonskog stila

Neobični projekti u Dubaiju nisu rijetkost. U posljednje vrijeme ostavlja se dojam kao se projektanti natječu tko će biti apstraktniji i inovativniji kada je u pitanju arhitektura u ovom području. Počevši od gradova, poslovnih i stambenih zgrada, objekata za zabavu i sport pa do obiteljskih kuća.

image
Studio UFO
image
Studio UFO
image
Studio UFO

Studio UFO, ovom prilikom je osmislio takozvani projekt "Folded Villa" što bi u slobodnom prijevodu značilo presavijena vila. Projekt obiteljske kuće rasprostire se na čak 770 metara četvornih na zemljištu od 3000. Iako, same vizualizacije izgledaju nadrealno i impresivno, samo projekt je zapravo vrlo jednostavan, poput skromne dječje igre presavijanja kartona.

image
Studio UFO

-Projekt se sastoji od nekoliko ploča, te ploče koje se formiraju dizajnirane su na način savijanja. Posebno presavijene ploče sadrže lučne otvore. Forma slijedi funkciju, a stil projekta kombinacija je modernog i tradicionalnog arhitektonskog stila – kažu iz Studija UFO.

image
Studio UFO
image
Studio UFO

Otvoreni dio projekta okrenut je prema ulazu i parkingu, a unutrašnjost svakog otvora predstavlja staklenu kutiju između kojih se nalazi zeleni prostor. Luksuzan izgled vile iznenađujuće je postignut samo s dva materijala, beton i mikrocement koji se koristi u mnogim dijelovima projekta, dok staklo formira dijelove za otvor koji donose potpuno novu dimenziju cijelom projektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 19:23