URADI SAM

Pretvorite minimalistički IKEA tepih od jute u ovu divotu oslikanu kvadratima

 Sara Albers
ednostavni koraci u nastavku pokazat će vam kako možete i vi napraviti svoj vlastiti

Postoji nešto tako bezvremensko u geometrijskom uzorku na dekoru. Bilo na tepihu ili obojanom podu, crno-bijelom ili u boji, taj izgled izgled sviju privlači. A u posljednje vrijeme posvuda viđamo tepihe sa "šahovskom pločom", od vunenog marokanskog stila do ravnog tkanja.

U najnovijem IKEA triku, osnovni tepih od jute pretvoren je u trendovsku ljepoticu oslikanu kvadratima. Jednostavni koraci u nastavku pokazat će vam kako možete i vi napraviti svoj vlastiti.

image
Sara Albers

STVARI KOJE ĆETE TREBATI:

IKEA tepih od jute

Slikarska traka

Boja

Kist

Nož

image
Sara Albers

Korak 1

Odredite veličinu kvadrata. U ovom slučaju se htio postići manji izgled, pa je upotrijebljen kvadrat od 12 centimetara. Možete podijeliti širinu kako biste odredili paran broj kvadrata. Upotrijebite slikarsku traku za izradu kvadratnog uzorka.

SAVJET

Za izradu uzorka šahovnice izrežite kvadrat od papira u veličini s kojom radite. To čini lijepljenje kvadrata na tepihu mnogo lakšim! Da biste dobili uzorak šahovnice, ne možete samo upotrijebiti rešetku trake—ako biste to učinili, kvadratni kutovi ne bi odgovarali.

image
Sara Albers

Korak 2

Zalijepite "unutrašnjost" svakog kvadrata. Želite da se kutovi kvadrata podudaraju. Možete zalijepiti svaki kvadrat i podrezati traku pomoću noža. Stavite male komad trake u kvadrate koji će biti obojani.

image
Sara Albers

Korak 3

Obojite šahovnicu bojom. U ovom slučaju je odabrana meka zelena kadulja. Ali upotrijebite bilo koju boju koja najbolje odgovara vašem dekoru.

image
Sara Albers

Korak 4

Odlijepite trake kvadrata kako biste dobili prekrasne čiste linije! Ostavite tepih da se suši 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:35