OD TROŠNIH DO NOVIH

Prije i poslije: Potpuni makeoveri kuhinja i kupaonica koji će vas ostaviti bez teksta

Sweeten
Svi ovi interijeri samo su dokaz da bilo koju prostoriju možemo preurediti upravo po svom ukusu, i to do neprepoznatljivosti

Obožavamo vidjeti potpune transformacije starih i trošnih prostora u nove i moderne. Donosimo vam zato 6 makeovera interijera koji su napravljeni od same nule i toliko dobro da neke prostore nećete niti prepoznati s prethodnih fotografija.

1. MALA KUHINJA U STANU ZATVORENOG TLOCRTA

image
Kuhinja prije
image
Kuhinja poslije
JAMES FRENCH

Stara verzija kuhinje nalazila se u zatvorenoj prostoriji, imala je tamne pločice koje su je činile još manjom i stari kuhinjski namještaj svjetlog drva. Dio zida na kojem su ulazna vrata je razbijen i proširen tako da sada tamo stoje francuska vrata koja vode u dnevni boravak. Tamne pločice zamijenjene su svijetlim laminatima, a stari namještaj zamijenjen je modernim bijelim kuhinjskim elementima koji kuhinju čine vizualno većom i prozračnom. Na sredini kuhinje savršeno je uklopljen šank s tri crvena visoka stolca.

2. RAZDVOJENE PROSTORIJE KUPAONICE I WC-A

image
Kupaonica prije
DAVID GILES
image
Kupaonica poslije
DAVID GILES

Stari stanovi često su bili napravljeni s kadom u jednoj prostoriji, a WC školjkom u drugoj prostoriji. U ovom stanu razbijen je zid koji odjeljuje dvije takve prostorije, zamijenjene su pločice podovima te su skinute tapete i na njihovo mjesto stavljene velike bijele pločice. I tako je nastala velika prozračna kupaonica.

3. KUHINJA SA STARIM NAMJEŠTAJEM

image
Kuhinja prije
COLIN POOLE
image
Kuhinja poslije
COLIN POOLE

Iako je fotografija malo mutna, možete vidjeti da se radi o starinskom trošnom namještaju. U ovoj su kuhinji u potpunosti zamijenjeni svi kuhinjski elementi, uključujući i blagovaonski stol te laminat na podovima. Veliki bojler zatvoren je u ormarić, a pored ormarića dodane su police s dekorativnim elementima kako bi se maknuo fokus s ormarića.

4. KUPAONICA S TEPIHOM

image
Kupaonica prije
image
Kupaonica poslije

Ova kupaonica na prvu zapravo i izgleda ne izgleda loše kao prethodni interijeri, međutim, tepih po cijelim prostoru nije niti praktičan, niti vizualno privlačan. Svi elementi u kuaponici zamijenjeni su tako da je dobila novi moderno rustikalni izgled kojim smo oduševljeni.

5. STARA KUPAONICA

image
Kupaonica prije
JAMES FRENCH
image
Kupaonica poslije
JAMES FRENCH

Ovoj je maloj kupaonici trebala potpuna transformacija. Stoga su svi stari elementi izbačeni van, uključujući i trošne daske na podu. Kada i WC školjka su razbijeni i. Na mjestu gdje je bila kada postavljeni su umivaonik i nova WC školjka, a ispod prozora je cijelom dužinom mjesto uzela predivna nova kada.

6. KUHINJA IZ 1980-IH

image
Kuhinja prije
DAVID GILES
image
Kuhinja poslije
DAVID GILES PHOTOGRAPHY LTD

Nejasna slika ne prenosi sav užas ove kuhinje iz 1980-ih - s slomljenim ormarima, bojom koja se ljušti i ispucanim pločicama. Dizajneri su otvorili prostor dopuštajući svjetlosti da prodire u sobu. U središte su postavili kuhinjski otok s radnom pločom od poliranog betona. Jednostavno i lijepo, zar ne?

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 09:58