Naučite osnove šivanja i krojenja!

PROBNA KUĆA IKEA Edukativna suradnja s Udrugom Kamensko

U Ilici 42 besplatno se uče osnove šivanja i krojenja

Zbog velikog interesa dodatna radionica održat će se 23. studenoga, a prijaviti se možete putem interneta.

Upoznavanje sa šivaćim strojem te kako ga pripremiti, uvesti konac u iglu i pustiti u pogon bili su prvi koraci koje su svladale polaznice besplatnog tečaja osnova šivanja i krojenja za odrasle, koji se u srijedu navečer održao u zagrebačkoj Probnoj kući Ikea u suradnji s Udrugom Kamensko.
Prijavilo se čak 17 zainteresiranih, a strpljive “tete” iz Kamenskog potom su ih na četiri stroja podučile i kako štepati ravno, zakrivljeno i kružno.

- To su osnovni koraci, a dalje su naše polaznice naučile raditi porub te kako prišiti džep na pregaču koju su poslije ponijele kući za uspomenu. Završni dio tečaja bile su osnove krojenja, odnosno kako krojiti prema predlošcima iz Burde ili nekoj slici - pojasnila je Biba Hrbut koja je uz kolegice Mirjanu Horvat, Đurđu Grozaj i Anitu Boltek prenosila svoje bogato znanje.

Ograničeni broj mjesta za ovu radionicu bio je popunjen u rekordnom roku, a zbog velikog interesa dodatna će biti organizirana 23. studenoga. Prijaviti se možete putem linka vizijadoma.hr/probna_kuca/, a jedini je uvjet da budete prijavljeni u Ikea Family program jer je prilikom prijave u radionicu potrebno napisati Ikea Family broj.

Na istom linku možete provjeriti što se još događa u Probnoj kući Ikea i pripremiti se za brojne radionice, igre, zabavu i iznenađenja, koji će se u Ilici 42 održavati sve do kraja prosinca.

KAKO PORUBITI TKANINU NA ŠIVAĆEM STROJU?

1. Uključite stroj i konac željene boje pažljivo uvedite u iglu šivaćeg stroja.

2. Presavijete rub materijala dva puta na željenu širinu ruba. Porubljivanje si možete olakšati tako da prekopljeni materijal ispeglate.

3. Preklopljeni rub postavite ispod igle i ravno poštepajte uz unutarnji rub presavijene tkanine.

Foto: Darko Tomaš/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 21:03