Projekt Ilica

Izložba koja prikazuje povijest i razvoj najduže gradske ulice

Izložba Projekt Ilica otvara se u utorak u HDD galeriji u 20 sati. Riječ je o izložbi koja objedinjuje dizajn, tradicionalne obrte i lokalnu zajednicu na posve nov način. Naime, ovom izložbom dizajneri žele ukazati na to da iz najduže zagrebačke ulice nestaju tradicijski obrti, a naseljavaju se trgovine svjetskih brendova.

Projekt Ilica tako će prezentirati sve stare autentične obrte i trgovine stare škole koje i danas djeluju na potezu između Britanskog trga i Trga Francuske revolucije. Izložbu, kao i istraživanje koje je bilo potrebno napraviti prije njezina otvaranja, inicirale su članice Umjetničke organizacije Oaza – Nina Bačun, Ivana Borovnjak, Roberta Bratović, Tina Ivezić, Maja Kolar i Maša Poljanec, koje također djeluju u Ilici, a izložbu su pokrenule kao reakciju na postojeći proces nestanka dijela kulturnog identiteta Ilice.

– Projekt adresira problem nestajanja lokalnih radnji i obrta u Zagrebu iz specifičnog dizajnerskog rakursa, nastoji detektirati postojeće lokalne resurse te ih strateški povezati u nov, funkcionalan organizam – kažu organizatorice. Izložba traje do 12. prosinca.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 01:09