U PRODAJI

Pronašli smo najljepše hrvatske interijere u retro stilu, ne propustite magazin D&D!

 Lidija Lolić, Neja Markičević i Berislava Picek/Cropix

Na kioscima i u trgovinama još možete kupiti magazin D&D - Dom i dizajn, najčitaniji časopis o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj. Na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme, među kojima i najveći domaći šoping-vodič za kupnju savršenih kućnih proizvoda, komada namještaja i sitnica za dom.

image
D&D

Retromanija je veliki hit, pa smo tom trendu posvetili temu broja. Retro stil popularan je posljednjih nekoliko godina, no mnogi dizajneri očekuju da će u središte pozornosti doći upravo u ovoj, 2024. godini, što se može naslutiti i prema podatku koji kaže da je "vintage" među najtraženijim pojmovima na internetskim tražilicama. U našoj retro temi upoznajte Unu Sušić, damu koja živi u u pariškom boudoiru usred Zagreba, te zavirite u dom s vintage štihom splitskih arhitektica Vane Hakličke i Lucije Mijić.

image

Stan mlade poslovne žene Une Sušić u Zagrebu

Berislava Picek/Cropix

Na otoku Braču je arhitekt Duje Kaliterna obnovio u malom ribarskom mjestu Bobovišća na Moru vikendicu koju je 60-ih godina sagradila njegova nona Fanny s obitelji te kaže da mu je to jedan od najosobnijih projekata u životu. A ako vas put odvede u Vinkovce, naići ćete na neobičan kafić Hang Loose koji je u cijelosti uređen u retro stilu.

image

Arhitekt Duje Kaliterna uredio je vikendicu svoje none Fany

Lidija Lolić/

Bili smo i u stanu arhitekta Nikole Arambašića, koji je elegantan i minimalistički uređen, te u potpuno originalnom stanu direktora Mare Pitarevića. Predivna drvena kuća na Bosutu osvojila nas je, pak, toplim i obiteljskim ambijentom. Za ljubitelje biljaka tu je opsežan vodič za uzgoj vrta na prozoru i izradu šumskog terarija.

Posjetili smo mali zeleni raj zagrebačke ilustratorice i dizajnerice Dore Stipančić, ekološku farmu u selu Bratina i OPG Ravenšćak u Bjelovaru, najveće proizvođače božićnih zvijezda u Hrvatskoj. Kako izgleda kad se preselite u preuređenu kuću na selu, otkrili su nam arhitektica Larisa Čišić i umjetnik Daniel Pölzl. Njihov dom u Rudama pokraj Samobora prava je kreativna oaza, puna unikatnih predmeta izrađenih od drva.

Te i još mnoge druge zanimljive teme iz uzbudljivog svijeta arhitekture, dizajna, stanovanja i vrta saznajte u aktualnom broju magazina D&D - Dom i dizajn. Potražite ga na kioscima i u trgovinama! Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:35