AEON

Pronašli smo posebnu olovku koja se ne troši i traje zauvijek, ili barem jako dugo

 Stilform Aeon
Olovka koristi vrh izrađen od posebne legure, sposoban pisati po papiru bez da se istroši tijekom vremena

Stilform Aeon, kao što evokativan naziv sugerira, je posebna olovka koja može (potencijalno) trajati zauvijek, ili barem jako dugo.

image
Stilform Aeon

Umjesto grafita, kao svaka obična olovka, Aeon koristi vrh izrađen od legure bizmuta i kositra koja se ne troši. Vrh ostavlja trag oksidirajući papir: rezultat je potez koji Stilform definira kao "sličan potezu olovke" i koji je samo malo lakši od poteza tradicionalne olovke.

image
Stilform Aeon

Za ljubitelje olovaka koji vole Aeonov metalni i drveni dizajn, ali preferiraju izraženiji otisak, startup je također osmislio alternativni grafitni vrh. Zahvaljujući genijalnom magnetskom mehanizmu, vrhovi se lako postavljaju i uklanjaju u nekoliko sekundi.

image
Stilform Aeon

Stilform Aeon trenutno se financira na Kickstarteru. Prema planovima Stilforma, olovka će biti spremna za masovnu proizvodnju tijekom ove godine, a proizvodi će u ruke kupaca stići već početkom 2023. godine.

image
Stilform Aeon

Iako je još uvijek u fazi komercijalnog razvoja, Stilform Aeon već je stekao priznanje u svijetu dizajna, osvojivši nagradu Red Dot Design Award 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:09