PROFIL: STALAK BY A

Pronašli smo prekrasne i unikatne etažere koji svaki stol čine jedinstvenim

 Ana Surač
Po struci odgojiteljica, Ana Surač pokretačica je domaćeg brenda koji oduševljava sve ljubitelje lijepih proizvoda za dom

Glavna zvijezda naše današnje priče je Ana Surač, po struci odgojiteljica, rođena i odrasla u Zadru, no zadnjih pet godina živi u Zagrebu. Ana je, uz to, pokretačica brenda Stalak by A, čiji su nas maštoviti etažeri osvojili na prvu, a za početak nas zanima kako je sve počelo. - Odrasla sam uz jako kreativnu mamu koja je pisala, plela, šivala i uz nju sam vrlo rano počela cijeniti ručni rad, a i sama sam uvijek imala potrebu kreativno se izražavati.

image
Ana Surač

Ana kaže kako sve nastaje spontano, a svakodnevno buši i slaže tanjure te bira metalne držače

Tijekom srednje škole zavoljela sam fotografiju, dugo sam se bavila izradom nakita, volim crtati, izrađivati dekorativne predmete... Dido mi je bio stolar, znao je ni od čega stvoriti predivne stvari i vjerujem da sam po toj obiteljskoj crti naslijedila neku dozu kreativnosti. Dugo sam imala i gastro blog i zaista me ništa ne veseli više od toga da se kreativno izražavam. Prije nekoliko godina imala sam nekoliko rasparenih tanjura koji su bili različitih dezena, ali istih boja, i tad sam uz tatinu pomoć napravila prvi stalak - prisjeća se Ana i dodaje kako je ideja prije svega sentimentalna.

image
Ana Surač

Uskoro izlazi i kolekcija mini stalaka za nakit te druge fora dekoracije proljetnih dezena koje će biti ručno oslikane

image
Ana Surač

- Nekim starim, zaboravljenim predmetima davati novo ruho, novu svrhu, ta pomisao me jako veseli. Od starih tanjura stvoriti stalak koji će služiti za posluživanje kolačića na obiteljskim okupljanjima, biti detalj na stolu nakon ručka nedjeljom ili blagdanom dok se svi uz kavu i kolače smiju i razgovaraju. Stvaraju uspomene. No, jednako tako, volim ideju da uljepšavaju nečiji dom, da nekoga uvesele za rođendan, godišnjicu... Ali da i “običnim” danima na njima stoji voće, slatkiši, slani zalogaji... Meni na stalku zna stajati i nakit - smije se ova kreativka koja uz stalke proizvodi i podloge za fotografiranje pod nazivom @the_honest_photo_backdrops koje služe za product i food fotografiju, a koje možete vidjeti na istoimenom Instagram profilu. Pitamo Anu kako izgleda proces nastanka etažera.

image
Ana Surač

Brojni upiti

- Ako vam kažem da se nekad probudim usred noći s novim idejama, hoćete li mi vjerovati, ha-ha. Sve nastaje spontano. Obično svaki dan imam upite mogu li složiti kombinacije u nekim određenim bojama, pa se malo pozabavim tim i kombiniram tanjure dok mi neka kombinacija potpuno ne sjedne. Često se desi da se doma sjetim nekih tanjura koji bi super išli skupa, a koje nikad prije nisam zajedno iskombinirala, i onda prvom prilikom složim takav stalak.

image
Ana Surač

Nekad samo cijeli dan bušim tanjure, pojačam glazbu u studiju do daske, nekad ih samo slažem, a nekad radim jedno za drugim. Jedino ograničenje su mi metalni držači koje se mogu nabaviti u samo nekoliko boja, no uskoro namjeravamo pribjeći i rješenju takvih detalja. I “problem” je što nekad ne mogu napraviti deset istih stalaka, a za neke bude velik interes, ali moja ideja nikad i nije bila raditi puno jednakih stalaka, nego se zadržati na potpuno unikatnim primjercima. Čak i ako imam iste tanjure volim promijeniti na njima metalne držače - kaže Ana koja planira pokrenuti još jedan brend personaliziranih torbi i postera koji će biti hommage mamama. - Uskoro izlazi nova kolekcija mini stalaka za nakit, primam se uskoro i proljetnih dezena, i jedna mini kolekcija ručno oslikanih - priča nam kreativna Ana kojoj je velika podrška dečko Dado.

image
Ana Surač

Od kutije do etikete

- On je zaslužan za tehnički dio, po struci je grafičar pa je upravo on bio taj koji je moje ideje uspješno i strpljivo pretvarao u logo brenda, a sve što mi je potrebno da bi ambalaža za stalak bila jednako lijepa kao i sami stalci izrađuje on, od kutija do etiketa. Smatram da svaki brend, pa tako i moj, ima svoju priču. Kad je ta priča iskrena i autentična i kad ju pokreće iskrena želja za stvaranjem, onda ljudi to prepoznaju. Cijeli taj proces mene istinski čini sretnom - zaključila je Ana Surač, a mi vas pozivamo da stalke pogledate na njezinu Facebook @hstalak_by_a i Instagram profilu @stalak_by_a/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 11:54