Kreativnost na djelu

Rad domaćeg brenda Amaranthine: Nakit inspiriran hrvatskom kulturnom baštinom

Instagram @amaranthine_collection
 Amaranthine
Nakit koji mogu nositi muškarci i žene, a ručno je izrađen od svilenih i satenskih traka

Brend nakita Amaranthine neobičan je po tome što je inspiriran hrvatskom kulturnom baštinom. Sam naziv brenda, kaže vlasnik Mario Malnar, dolazi od riječi 'amaranthine' koja se pojavila 1660-ih i do nas došla u značenju beskrajnog, trajnog, vječnog, besmrtnog. Cijelu priču zaokružuje i logotip brenda, ispisan u obliku slova 'A' na glagoljici.

image
Mario Malnar
Boris Kovačev/CROPIX

- Prvo slovo glagoljice predstavlja vezu s korijenima, poviješću i baštinom iz koje crpimo inspiraciju za naš nakit. Uzeo sam je zbog naše bogate povijesti, koja mi omogućava da budem beskrajno kreativan. Povezujući drevno i novo pod vječnim Suncem, Mjesecom i zvijezdama, kreiram priče raznovrsne poput života - ističe Malnar koji je sam dizajnirao sav nakit.

image
Boris Kovačev/CROPIX
image
Boris Kovačev/CROPIX
image
Boris Kovačev/CROPIX

Svaki je komad, sa svojim prijateljima, i testirao: nosili su ih u svim uvjetima kako bi provjerili koliko su zaista izdrživi prije nego što ih ponude kupcima. Riječ je o nakitu koji mogu nositi muškarci i žene, a ručno je izrađen od svilenih i satenskih traka. Osim toga, u izradi je korišteno drago i poludrago kamenje, kao i srebrni te zlatni elementi. Svaki komad nakita, baš kao i svaka linija, ima svoju poruku. Na web shopu brenda mogu se kupiti četiri kolekcije: Boomerang, Amaranthine, Heritage i Black Line. Boomerang govori o igri života i ljubavi, Heritage o tradiciji i nosi poruku o bezvremenskoj ljepoti, Black Line pristaje na svaku ruku i u svakoj prigodi, dok Amaranthine sugerira unikatnost - ne postoje dvije identične narukvice, baš kao što ne postoje dvije iste osobe.

image
Amaranthine
image
Amaranthine
image
Amaranthine

​- U korporaciji sam radio 20 godina i ideja da se bavim dizajniranjem nakita uvijek me privlačila, ali dugo se nisam mogao odvažiti da krenem u to. Razmišljao sam da želim napraviti nešto drugačije. Htio sam stvoriti nakit koji neće biti kao onaj koji nude drugi, koji će imati priču i za koji će vlasnik znati da je zaista vrijedan - dodaje Malnar i pojašnjava kako su linije koje se mogu kupiti stvorene na pozitivnim asocijacijama i cilj je bio da onaj tko nosi komad nakita zna sve što stoji iza njega.

image
Amaranthine

Više informacija o brendu Amaranthine potražite na njihovoj web stranici www.amaranthinestore.com, Instagram profilu @amaranthine_collection i Facebook-u: @amaranthine.shop

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:58