IDEJE ZA UREĐENJE

Radite od kuće? Evo najljepših inspiracija za uređenje vašeg radnog kutka

 Instagram/ohjoy
 

Bez obzira na to radite li od kuće ili u svome domu samo imate dodatni prostor koji vam služi za pisanje ili čitanje, radni kutak definitivno bi trebao biti mjesto koje bi vas trebalo nadahnuti te vam dati određenu dozu kreativnosti. Međutim, to često nije slučaj. Zapravo, kućni uredi često znaju biti najzapušteniji prostori u našim domovima - neuredni i pretrpani nepotrebnim stvarima koji nas tjeraju da radimo bilo gdje drugdje poput kauča, kuhinjskog stola ili kreveta. Kako bismo vam pomogli da stvorite vlastiti nadahnjujući prostor za rad, na Instagramu smo pronašli naljepše primjere dobro uređenih radnih kutaka.

Vaš bi vas prostor trebao nadahnjivati ​​- i odražavati vašu jedinstvenu osobnost. Zato se ne bojte izaći iz vlastite 'zone komfora' i eksperimentirati s različitim bojama i uzorcima. Fokusirajte se na samu funkcionalnost radnog prostora, ali i određenu vizualnu crtu koja će privlačiti pozornost, a ujedno vas i učiniti mnogo produktivnijima.

Vodite računa o urednosti pa tako s radnog stola (i svih okolnih elemenata) sklonite sve što vam ne treba ili barem ne koristite svakodnevno. Što će vaš radni kutak biti uredniji, samim time ćete i biti mnogo produktivniji u radu.

Jedna od najbitnijih stavi kod biranja namještaja za radni kutak je odabir materijala. O materijalu često ovisi koliko ćete novaca biti spremni izdvojiti. Uvijek birajte jednostavno održiv materijal koji ćete bez problema čistiti te se neće brzo uprljati. Isto tako, uvijek odaberite podloške ako kod rada od kuće uživate u šalici omiljene kave ili drugog toplog napitka.

I na kraju... nemojte ni slučaju zaboraviti dekoracije. Ovdje možete dati mašti na volju pa tako birati između dekorativnih biljaka, umjetničkih slika, uspomena s putovanja, suvenira ili dekoativnih tepiha. Za što se god odlučili, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

Foto: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:36