minimal waste

Raw Bag by Mirjam Krajina: Kolekcija torbica izrađena od recikliranih plastičnih vrećica

Denis Butorac
Kostimografkinja i modna dizajnerica Mirjam Krajina kreirala je kolekciju torbica izrađenu isključivo od plastičnog otpada

Vođena načelima održivosti i filozofijom "minimal waste", kostimografkinja i modna dizajnerica Mirjam Krajina kreirala je kolekciju torbica izrađenu isključivo od plastičnog otpada. Kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, čiji otpad ima devastirajući utjecaj na ekosustav.

Krajina je, procesom topljenja, reciklirala plastični materijal i dala mu novu uporabnu vrijednost. Kolekcija naziva RAW BAG, izrađena je bez uporabe šavova i tekstila, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnog otpada u proizvodnji. Torbe dolaze u nekoliko različitih boja i veličina. Ručke na torbama izrađene su od pleksiglasa, za čiju je izradu zaslužna tvrtka Laserplexx; čak su i privjesci na torbama sačinjeni od ostataka materijala koji bi inače završio kao otpad, a dizajnerici je u tehničkoj izvedbi priskočio MIart atelier.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

Kada je riječ o estetici, Krajina je nadahnuće pronašla u PVC ludilu koje je vladalo sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ne ispuštajući iz vida niti živopisnost, autentičnost i neponovljivi šarm ove osebujne modne ere.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

No, osim chic torbica koji će začiniti svaki styling i učiniti ga posebnim, nova kolekcija Mirjam Krajine sastoji se i od upcycle vintage odjeće koja upotpunjuje stilski dojam kampanje.

image
Denis Butorac

Second hand odjeća dizajnerskom je intervencijom dobila novu estetsku i uporabnu vrijednost - stare vintage košulje dobile su novi život kao haljine, old school trenirke zasjale su kao cool kombinezoni, a sweatshirtovi su zablistali upotpunjeni razigranim retro printevima.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

Više o prošlim, sadašnjim i budućim kolekcijama dizajnerice saznajte na profilima - Facebooku @mirjamkrajinadesign i Instagramu @mirjamkrajinaofficial

RAW BAG�

Recycled Plastic Accessories

  • Photo: Denis Butorac
  • Model: Anja Polić
  • Creative director: Ivana Pavić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:09