BLAGDANSKE IDEJE

Riječka blogerica pokazala nam je svoj adventski vijenac od porculanskih šalica i kuglice od čipke

 Privatni album
Biljana se umjesto kupnje gotovog namještaja i uporabno-dekorativnih detalja za dom radije odlučuje reciklirati i izrađivati vlastite komade

Biljana Pantelić Adžaga, Vukovarka s riječkom adresom, autorica je bloga Biljana Shabby posvećenog preuređenju i oslikavanju namještaja i dekorativnih predmeta u retro shabby chis stilu.

- Moj redizajn je jednostavan, romantičan i personaliziran. Volim tu romantiku i jednostavnost, ljepotu nesavršenosti koja osvaja, a povrh svega osjećaj topline vlastitog doma - kaže Biljana koja se umjesto kupnje gotovog namještaja i uporabno-dekorativnih detalja za dom radije odlučuje reciklirati i izrađivati vlastite komade.

Tako je za ovo adventsko razdoblje pripremila tri jednostavne, prigodne dekoracije: kuglice od čipke, poklopac od čipke na stalku za kolače i adventski vijenac od starinskih porculanskih šalica za kavu. Podijelila je s nama svoje tutorijale...

Dekoracije od čipke

Za izradu kuglica i poklopac od čipke potrebano je: čipka - heklani radovi, prozirna folija, štirka (za učvršćivanje tkanine), baloni i posude obložene prozirnom folijom, na kojima će stajati dok se suše.

image
Privatni album

Pripremite izrezane manje komade čipke te ih uronite u posudu sa štirkom (Biljana nisam razrijeđivala štirku vodom) i ocijedite.

image
Privatni album

Prstima oblikujte i sastavljajte tako ocijeđene komade na balon, na nekim mjestima neka se malo preklope ili samo dodiruju. Ne morate ga cijelog obložiti neka ostanu i šupljine. Pustite da se osuše te sljedeći dan iglom probušite balon.

image
Privatni album

Isti je postupak i za poklopac na stalku za kolače. Odaberite odgovarajuću posudu i obložite ju prozirnom folijom. Čipka je u jednom komadu, pa je puno jednostavnije ocijeđenu oblikovati na posudu. Ostavite preko noći i sutradan maknite s posude.

image
Privatni album

Biljana je na vrh zalijepila malu drvenu ručkicu da se poklopac lakše diže sa stalka.

image
Privatni album

Adventski vijenac

Kao ljubitelj starinskih porculanskih posuda Biljana je ove godine adventski vijenac odlučila napraviti od šalica. Izrezala je male komade cvjećarske spužve u koje je zabola svijeće.

image
Privatni album

Na površinu je stavila šišarke, prethodno obojene zlatnom bojom u spreju, i male staklene kuglice.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:37