VILA ORHIDEJA

Rijetka kombinacija arhitekture nadahnute prirodom i luksuznog življenja

 Thilina Liyanage
Luksuzna kuća za odmor smještena je daleko od civilizacije, pružajući svojim stanovnicima savršeno mjesto za odmor na vikend ili dva

Orhideje su neke od najpoznatijih dragocjenih biljnih vrsta, a osim njihovog izgleda to mogu zahvaliti i tome koliko su specifične njihove potrebe za uzgojem. Orhideja je 30-50 puta skuplja od ruže, pa je imalo smisla da je Thilina Liyanage odabrala taj cvijet kao inspiraciju za dizajn svoje luksuzne vile, smještene negdje na obalama stjenovitog potoka.

image
Thilina Liyanage
image
Thilina Liyanage

Vila Orhideja prilično je privlačan dragulj koji izranja iz divljine. Luksuzna kuća za odmor smještena je daleko od civilizacije, pružajući svojim stanovnicima savršeno mjesto za odmor na vikend ili dva. Višeetažna rezidencija dolazi s dnevnim boravkom na donjem katu, privatnim bazenom na terasi i visećom mrežom koja stoji točno iznad jezera, što vam daje nevjerojatno mjesto za odmaranje i gledanje zalaska sunca.

image
Thilina Liyanage

Vila Orhideja savršeno se uklapa u Liyanagein stil nadahnut prirodom, no mogli bi čak tvrditi da je ovo možda jedan od njezinih najljepših komada dosad, s estetikom koja gotovo savršeno balansira eleganciju i vizualnu predanost s prostornom praktičnošću.

image
Thilina Liyanage

S vilom Orchid, Liyanage je napravila izvanredan posao uklapanja proporcija vile u oblik orhideje bez ikakvih kompromisa. Građevina još uvijek izgleda nevjerojatno poput svoje inspiracije, s laticama koje tvore zidove i fasadu sa strane i jednom blještavom laticom na prednjoj strani koja ne samo da otkriva unutrašnjost, već također predstavlja savršenu osnovu za viseću terasu koja izlazi iz dnevnog boravka. To je prekrasna vila koja izgleda točno poput cvijeta i gotovo savršeno služi i kao luksuzna kuća za odmor.

image
Thilina Liyanage
image
Thilina Liyanage

Kao i gotovo sve Liyanageine kreacije, vila je realizirana korištenjem savijenih komada bambusa, spojenih u oblik orhideje. Bambus je zatim obložen prozirnom tkaninom koja vam omogućuje da vidite svaki pojedinačni bambusov stup, koji gotovo izgleda kao vene na laticama cvijeta. Pametno korištenje svjetla omogućuje i cvijetu da mijenja boje, donoseći jedinstvenu estetiku cjelokupnoj arhitekturi i čineći je jednako lijepom noću kao što izgleda danju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:43