WILDFLOWER STUDIOS

Robert De Niro i arhitektonski studio BIG grade prvi vertikalni filmski studio na svijetu

 SYNOSIS
Zgrada će biti obložena montažnim betonskim pločama, postavljenim pod kutovima koji stvaraju animirani efekt na fasadi

Predvođeno Robertom De Nirom i projektirano od strane poznatog arhitektonskog studija Bjarke Ingels Group / BIG, njujorško filmsko selo – nazvano “Wildflower Studios” – postat će prva zvučna kulisa rađena od temelja i prvi vertikalni filmski studio na svijetu. Smješten u Astoriji, u zapadnom dijelu općine Queens, projekt će se uzdizati na sedam katova, funkcionirajući kao kombinirani filmski, televizijski, produkcijski i kreativni studijski kompleks. To je nova zgrada koja je savršeno u skladu s poviješću kvarta, u kojoj se nalaze Muzej pokretne slike i Kaufman Studios, gdje su snimani filmovi koji su bili kino prekretnice, kao što su Goodfellas i Carlito's Way.

image
SYNOSIS
image
SYNOSIS
image
SYNOSIS

Zgrada će biti obložena montažnim betonskim pločama, postavljenim pod kutovima koji stvaraju animirani efekt na fasadi kako se svjetlost mijenja tijekom dana i s površinom od gotovo 7 tisuća metara četvornih, ugostit će jedanaest zvučnih pozornica i šetnicu uz obalu otvorenu za javnost, dok njegov unutarnji dizajn ima za cilj poboljšati kreativni rad pružajući fleksibilne prostore.

image
SYNOSIS
image
SYNOSIS

Objekt će pomoći da se zadovolji sve veća potražnja za velikim produkcijskim studijom u New Yorku. "Uzbuđeni smo što ćemo vratiti filmsku produkciju u New York na način koji nikada prije nije bio učinjen", rekao je Bjarke Ingels za Domus, "Okomito medijsko produkcijsko selo bit će dom pripovjedača koji rade u svim medijima - triodimenzionalno središte suradnje, kreativnosti i inovacija. […] Iako New Yorku nije strano biti zvijezda mnogih vizualnih priča – grad je zapravo lik sam po sebi – ovaj prvi vertikalni proizvodni scenski kompleks označava novo poglavlje u sposobnosti grada da stvara priče naše budućnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:32