u pravom trenu

Robot s dezinfekcijskim UV svjetlom: Površine koje često dodirujemo čisti u 15 do 30 minuta

 LG
Robot će se lako kretati oko namještaja te ozračivati i dezinficirati površine koje često dodirujemo

Kombinirajući svoju stručnost u robotici, umjetnoj inteligenciji i autonomnim vozilima s velikim razumijevanjem potreba korisnika, LG Electronics je najavio da razvija autonomni robot koji će koristiti ultraljubičastu svjetlost C (UV-C) 1 za dezinfekciju područja koja se često dodiruju, odnosno područja s velikim prometom ljudi. LG planira ponuditi UV robot ugostiteljskim objektima, maloprodajnim mjestima, korporacijama i obrazovnom sektoru u SAD-u početkom 2021. godine.

image
LG

- Ovaj autonomni UV robot dolazi u vrijeme kada je higijena najvažniji prioritet za goste hotela, studente i posjetitelje restorana - izjavio je Roh Kyu-chan, potpredsjednik i voditelj divizije za robote u kompaniji LG Business Solutions. LG-jev novi robot omogućit će novi higijenski standard, pomažući u dezinfekciji područja koji se često dodiruje i područja s velikim prometom ljudi, a službeno će biti predstavljen na sajmu Digital CES® 2021.

image
LG

Zbog svog autonomnog dizajna robot će se moći lako kretati oko stolova, stolaca i ostalog namještaja te ozračivati površine koje često dodirujemo. Za to će mu trebati 15 do 30 minuta, dezinficirajući više površina s jednim punjenjem baterije.

Više informacija na web stranici www.lg.com/hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:31