INOVACIJA IZ JAPANA

Robot za ‘pranje posuđa‘: Zaboravite spužvice i skratite vrijeme pranja za malo novca, evo kako!

 Thanko
Olakšajte si život i doznajte na koji način pretvoriti taj dosadni ritual u sasvim novo iskustvo!

Među brojnim kućanskim poslovima koje s više ili manje volje odrađujemo kako bi naš dom bio čist i uredan pranje posuđa je svakako jedna od temeljnih aktivnosti koju ne možemo izbjeći i koja znatno utječe na izgled naše kuhinje. Iako je nekima pranje posuđa strest, dok druge opušta, prije ili poslije posuđe se mora oprati, pa je svaka pomoć oko obavljanja ovog mnogima mrskog zadatka itekako dobrodošla.

image
Thanko

Dodamo li k tome rezultate nedavno obavljenog istraživanja agencije Ipsos oko podjele kućanskih obveza tijekom pandemije u Hrvatskoj, koji pokazuju da je 2/3 građana tijekom pandemije iskusilo rad od kuće, ali se za 70 % parova situacija oko podjele kućanskih obveza nije promijenila. Olakšajte si život i pretvorite ovaj dosadni ritual u sasvim novo iskustvo! Evo kako!

image
Thanko
image
Thanko
image
Thanko
image
Thanko
image
Thanko

Predstavljamo vam kreaciju imena Kuru Sara Wash japanske elektroničke tvrtke Thanko. Riječ je o ručnoj, robotiziranoj mašini za pranje posuđa! Napaja se punjivom baterijom koja traje sat vremena, ima dvije četke pričvršćene na uređaj više-manje poput čeljusti i par uvlačivih ruku za hvatanje svega, od posuda do posuđa. Iako dizajnom podsjeća na bogomoljku, "ruka" se jednim pokretom zgloba prilagođava veličini vašeg posuđa, prije nego što ga zavrti i brzinom munje ukloni sve tvrdokorne ostatke hrane i masnoću.

Sad se možda pitate: "Nije li pranje posuđa relativno jednostavan postupak koji ova robotizirana ruka može samo zakomplicirati?" Odgovor je "da" - iako se proizvođač hvali da će vam Kuru Sara Wash skratiti vrijeme ribanja na tri sekunde po posudi, što nije nezanemarivo. Uz to, Kuru Sara Wash ne štedi samo dragocjeno vrijeme, već štiti vaše ruke od štetnih učinka ribanja.

image
Thanko

Cijena? Oko 600 kn. Više na: www.thanko.jp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:35