DAŠAK STARINA I TOPLINA DRVETA

Rustikalne kupaonice koje osvajaju

 

Dašak starina, toplina drveta te posebnost ručno rađenih predmeta prve su asocijacije kada su u pitanju kupaonice uređene u rustikalnom stilu. Podsjećaju nas na ferije provedene kod bake na selu, u drvenoj kući punoj zanimljivih starinskih i ručno rađenih detalja, koji imaju duh nekih davnih vremena. Stoga rustikalni stil u sebi krije i dozu romantike jer nas najčešće mislima vraća u djetinjstvo.

Osnovne karakteristike ovog stila su prirodni materijali s naglaskom na puno, kvalitetno drvo, kamen i glinu te topli zemljani tonovi. Dobrodošle su sve nijanse smeđe, žute i crvene. Kako se ne radi o stilu strogo određenih pravila, on dopušta i mogućnost da poneki zid ostavite neobrađen, grube teksture žbuke ili pak ogoljene cigle. Podovi mogu biti drveni, od opeke ili pak u boji terakote, a poseban šarm kupaonici mogu dati vidljive nosive drvene grede.

Ukoliko nemate mogućnost nabaviti originalnu građu od prirodnih materijala, u današnje vrijeme dostupne su i kvalitetne umjetne verzije kamena ili cigle s kojima ćete postići jednako dobar efekt u kupaonici.

Uz to, rustikalni stil možete kombinirati i s drugim stilovima: industrijskim, minimalističkim, suvremenim, wabi-sabi i tradicionalnim stilom, a mogu to biti ukrasi i detalji koji će stvoriti željeni kontrast i istaknuti želejni kutak od namještaja i zelenila do svjetiljka i ogledala. Pogledajte fotografije u nastavku i budite nadahnuti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 19:44