S Yedrom na plažu!

Pogledajte novu kolekciju predmeta od recikliranih materijala brenda Gooma

Barbaru Pericu i Ivu Mosner, dugogodišnje prijateljice, dizajnerice i osnivačice brenda Gooma, upoznali smo još prošle godine kada su nas oduševile svojim uporabno-dekorativnim predmetima od recikliranih materijala. Prvo su to bili, kako i sam naziv brenda kaže, proizvodi od starih zračnica u nekoliko kolekcija, od torbica, posuda i vaza do velikih ženskih torbi i tepiha.

Vintage ruksaci napravljeni su u limitiranoj seriji od vreća u koje su se nekad spremala jedra

No, nedugo nakon toga Barbara i Iva pokrenule su još jedan brend, Yedro, koji se također temelji na unikatnim, ručno rađenim predmetima od recikliranog materijala, i to starih jedara, koji ispunjavaju kriterije estetike, autentičnosti i suvremenog dizajna. Upravo su finalizirale nekoliko novih komada koje su odlučile predstaviti uoči ljetne sezone. – Osim što izrađujemo torbe od jedra, koje su namijenjene ženskoj publici, veliko iznenađenje ove godine bilo je raditi sa sasvim drugačijim materijalom, ali svakako morskim, ljetnim… To su bile vreće u koje su se spremala jedra. Od njih smo napravile vintage ruksake u limitiranoj kolekciji za mušku publiku koja će to zasigurno prepoznati. Svaka se razlikuje, tako da kupac bira svog favorita – kažu Barbara i Iva te dodaju da ponekad s iskorištenim jedrom stigne i priča o njihovu prijašnjem životu. Tako je u njihove ruke “dojedrilo” i jedro s jedrilice Teuta koja je prije nekoliko godina bila prvakinja Hrvatske u jedrenju.

Od novosti izdvajaju još sportske torbe te etuie, a već se pripremaju i za sljedeću sezonu, ali s naglaskom na opremanje interijera. Naime, riječ je o suradnji i opremanju turističkih objekata na Visu za koje su investitori odabrali inovativniji pristup, s naglaskom na prirodu i ekologiju. Dotad će se Barbara i Iva zasluženo odmarati u potrazi za novim jedrima, a ako vam se svidi koji od ponuđenih, potražite ih u Arteriji u Splitu, Montealbanovoj 10 u Rovinju ili na Hvaru u genijalnom mjestu Croots.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 17:03