Made in Croatia

SAGA SAGA TEPISI Favorit zime 2017. - tepih Sketch s potpisom umjetnika Saše Šekoranje

Projekt "Hrvatski proizvod - hrvatski dizajn"

Izrada unikatnih vunenih tepiha i tapiserija dugogodišnja je tradicija Saga Saga tepiha, vodeće hrvatske tvrtke u tom području. - Svi naši tepisi su unikatni, ručno rađeni i izrađeni su od vrhunske novozelandske vune, pamuka i lana. Vi određujete dizajn i boju, oblik, dimenzije i debljinu. Procesi proizvodnje strogo su kontrolirani i udovoljavaju posebnim mjerilima zaštite okoliša - ističu iz tvrtke Saga Saga tepisi.

Njih smo zamolili da nam iz svoje velike i raznolike ponude odaberu tepih koji bi mogao biti favorit za zimu 2016./2017. Kriteriji? Kvaliteta, dobar osjećaj pod nogama, ljepota i, naravno, oznaka "made in Croatia".

Izbor je vrlo brzo pao na tepih Sketch koji je za tvrtku Saga Saga dizajnirao naš poznati umjetnik Saša Šekoranja.

‘Svi naši tepisi su izrađeni od novozelandske vune, pamuka i lana, a kupac određuje dizajn, oblik, boju i dimenzije’

A kako je došlo do suradnje sa Sašom, pitamo.

-Velika želja nam je bila da dokažemo i pokažemo da tepih kao proizvod nije isključivo rezerviran za produkt-dizajnere, nego je vrlo zahvalan kao način izražavanja za različite umjetničke, dizajnerske i arhitektonske profesije. U tome smo apsolutno uspjeli - ponosno ističu.

Tepih Sketch s potpisom Saše Šekoranje izrađen je od 100 % novozelandske vune vrhunske kvalitete u velur tehnici, veće gustoće prediva i visokog flora. To sve čini ga idealnim tepihom za zimski makeover vašeg stana ili kuće. S obzirom da je riječ o ručnoj i ekskluzivnoj izradi tepiha, ovaj tepih izrađuje se isključivo za poznatog kupca često prema njegovim unikatnim rješenjima. Cijene tepiha u tvrtki Saga Saga kreću se od 1200 do 2500 kn/m2, ovisno o tehnikama izrade, visini flora, kao i složenosti motiva.

Osim Saše, ova tvrtka je na izradi tepiha surađivala i sa modnim dizajnerima Jurajom Zigmanom i A’ MARIE, jednim od pionira zagrebačke ulične umjetnosti Slavenom Lunarom Kosanovićem, kostimografkinjom i scenografkinjom Laticom Ivanišević, produkt-dizajnericama Majom Mesić i Željkom Kavran, vizualnim umjetnikom Borisom Ljubičićem, arhitekticom Petrom Sučić Roje, suvlasnik studija Dvije Lije za oblikovanje i promidžbu Boris Lisjak...

-Smatramo da je suradnja proizvodnje i dizajna jedini pravi put k uspjehu. U to smo se vrlo dobro uvjerili na našem primjeru. Jedno bez drugog je nezamislivo i iskustva koja smo mi stekli su neprocijenjiva i nazaboravna - zaključuju.

Više pogledajte na sagasaga.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:51