Samoborska dvorišna FURKA

Samoborska dizajnerska i handmade scena jača nego ikad

Završena je još jedna Samoborska dvorišna FURKA, projekt zbog kojega su svi koji su mogli, prošli vikend proveli u Samoboru

Događaj Samoborska dvorišna furka prvi je projekt takvog tipa Kluba poduzetnica Samobor. Zamišljen je kao prezentacija samoborske dizajnerske, ugostiteljske, zabavne i urbane scene i ljudi koji nude usluge i proizvode drugačije od onih na koje smo navikli. Želja organizatorica je Samoboru i široj publici predstaviti kvalitetnu kreativnu scenu koja se već dokazala u Zagrebu i šire, ali je malo poznato da djeluje i u Samoboru.

U dvorištu na Trgu kralja Tomislava (atrij, u prolazu, kod bivše policije) brojnim su posjetiteljima svoje proizvode prezentirali poznati domaći, lokalni brendovi, od kojih izdvajamo Atelier Marai, Bookeedo, Born Again kolektiv, Fairytulle, Happy Benedikt, Issa Arts, Judita's world, Sartess i Pepo Stuff. Kako smo vidjeli iz prve ruke, najveća gužva gostiju stvarala se oko štandova brenda Fairytulle. Riječ je o brendu tvrtke Gugabaga koja je uvoznik i distributer ekskluzivnih dječjih igračaka. Kreativka Sunčana Jozić Lučić u sklopu brenda nudi niz predivnih proizvoda s potpisom Made in Croatia, od kojih se ističu bajkovite majice, torbice, kostimi za naše najmlađe, šeširi, suknje, haljine, ogrlice, lutke, jastučići i jakne. Gužva se stvarala i oko štanda brenda Judita’s World, malog obiteljskog biznisa u sklopu kojega su u ponudi eco-friendly posudice za bebe i djecu. Riječ je o posudicama od bambusa koje su, osim što su sigurne za posluživanje hrane djeci, ekološki prihvatljive i za prirodu. Njihova je posebnost i u tome što se mogu pričvrstiti za stol ili hranilicu pa ih djeca ne mogu prevrnuti ili baciti na pod.

- Samoborska dvorišna FURKA je događaj za cijelu obitelj, koji gradu i njegovim gostima predstavlja samoborsku urbanu dizajnersko-ugostiteljsko-zabavnu scenu i ljude koji nude usluge i proizvode drugačije od onih na koje smo navikli - ističu organizatori događaja.

U ugodnom i bajkovitom ambijentu posjetitelji su mogli razgledati i kupiti proizvode samoborskih dizajnera, a za to vrijeme djeca su se mogla zabaviti na jednoj od brojnih radionica i aktivnosti koje vode samoborske udruge i organizacije koje svojim djelovanjem rade na promoviranju i boljitku zajednice.

Nakon šopinga gosti su okrepu mogli naći na jednom od štandova samoborskih ugostitelja. Bilo je tu puno slatkih delicija, samoborskog piva, ali i samoborskog gina ili bermeta. Naravno, cijeli je sajam bio popraćen zabavnim programom te raznim nastupima i večernjim tulumom.

Novost ovogodišnje FURKE bila je dječja poduzetnička zona u kojoj su organizatori nudili malim poduzetnicima prostor da prezentiraju svoje poduzetničke ideje i proizvode.

Detaljno sve možete pogledati na Facebooku: Samoborska FURKA

Foto: Marko Todorov/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:07