URADI SAM

Samostalno napravite dječji luster koji neodoljivo podsjeća na kreltku iz poznatog crtića

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Tea je od postojećih materijala u domu izradila dječji luster, a projekt je simbolično nazvala "Mislim da sam vidio micu macu"

Mnogi od nas odrasli su uz slavni crtani film u kojem glavne uloge imaju mačak Sylvester i njegov omiljeni plijen, žuti kanarinac Tweety, a utješno je što se njihove avanture i danas vrte po televizijskim programima, uveseljavajući najmlađe članove obitelji. I to unatoč svim modernim gadgetima koje djeca sve više koriste. A upravo je taj crtić postao svojevrsna inspiracija i za našu kreativnu suradnicu Teu Gligić koja se krije iza IG profila @tee_teeo.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Poštapalica žutog kanarinca Tweetyja iz slavnog crtanog filma prva je asocijacija na najnoviji projekt kreativne Tee Gligić koja nam predstavlja ideju o recikliranju postojećeg materijala u domu za izradu lustera u obliku krletke

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Naime, Tea se ovaj mjesec odlučila za jedan "uradi sam" projekt koji neodoljivo podsjeća na Tweetyjevu krletku, iako u potpuno drugoj funkciji: od postojećih materijala u domu izradila je dječji luster, a projekt je simbolično nazvala "Mislim da sam vidio micu macu".

- Ovaj sam put pokušala reciklirati što više stvari koje već imam doma, tako da se ovaj projekt može još slobodno nazivati i "Proljetna reciklaža" ili "Snađi se čime imaš" - smije se i dodaje kako je iskoristila staro sjenilo lampe i stari okvir za slike u kombinaciji drva i žice, na koji je prije kvačicama postavljala polaroid fotografije. Po koracima nam je detaljno opisala proces izrade ne bi li vas motivirala da se i sami okušate u jednom takvom kućnom projektu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

POTREBNI MATERIJAL: stari okvir koji ima žicu ili žice, ukrasne ptičice, stari okvir sjenila za lampu, nekoliko grana, žarulja, sprej, kliješta za žicu (cvikcange) i mehaničarska kliješta (špicange)

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

1. Sa starog drvenog okvira za slike potrebno je cvikcan - gama odvojiti žicu. Ako kojim slučajem nemate takav komad žice, budite bez brige, ima ga u željezarijama. Možda bih vam čak i preporučila da ga kupite jer biste time preskočili ovaj zahtjevan korak.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

2. Prema starom sjenilu lampe odredite dimenzije i prilagodite žicu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

3. Savinite vrhove žice kako biste je mogli pričvrstiti za okvir sjenila.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

4. Špicangama pričvrstite žicu oko okvira sjenila.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

5. S obzirom na to da je žica bila srebrne boje, a okvir sjenila bijele, odlučila sam sve posprejati zlatnim sprejem, ali ako se želite poigrati, super će izgledati i bilo koja boja koja vam se uklapa u interijer.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

6. Nakon što se boja osušila kroz žicu sam provukla nekoliko lijepih grana.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

7. Na grane sam pričvrstila svoje lažne ptičice. Davno sam ih kupila u dućanu za dekoracije Dobar partner, za neki projekt za Uskrs, no, evo, iskoristila sam ih na potpuno nov način.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

8. Za kraj stavite žarulju koja vam se sviđa, a moj je savjet da bude ona prozirna starinskog izgleda tako da se bolje uklopi. Djeci se sviđa i mislim da se ovaj slatki mali "uradi sam" projekt super uklopio u njihovu sobu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:25