SAVJETI

Samostojeće ili postavljene na zid? Evo kako policama elegantno iskoristiti prostor zida!

Iskoristite i pod kao policu ili postavite donju plohu veće dubine i iskoristite ju kao klupu za čitanje

Četvornih metara nikada dosta, a kradljivce prostora možemo pronaći na svakom koraku i u svakom uglu našeg doma, od previše stvari, lošeg rasporeda pa do prevelikih komada namještaja. Česti kradljivac prostora je polica za knjige koja se doima kao neočekivani element budući da doista ima praktičnu namjenu u našem domu, ali slobodnostojećim policama za knjige najčešće ne iskorištavate u potpunosti prostor koji imate na raspolaganju.

Kako biste izbjegli taj gubitak dragocjenih centimetara, zamijenite ovaj komad namještaja policama koje su postavljene direktno na zid. Time ćete dobiti par centimetara veću dubinu, a širinu polica možete u potpunosti prilagoditi dostupnom prostoru. Postavite ih sve do stropa čime ćete iskoristiti doista cijelu površinu zida, a prepune knjiga i vama dragih predmeta izgledat će iznimno atraktivno i elegantno.

Postavljanjem ovakvih polica možete iskoristiti i "izgubljene" prostore poput kutova prostorije, mjesta iznad vrata ili između dva prozora, a odaberete li police u boji zida manje će se isticati nego samostojeća polica za knjige. Iskoristite i pod kao policu ili postavite donju plohu veće dubine i iskoristite ju kao klupu za čitanje. Mogućnosti je bezbroj, a nadahnuti se možete lijepim primjerima u nastavku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 00:42