Plijene pažnju

Šarm prirodnih materijala pretočen u jedinstvene kamene umivaonike koji oduševljavaju

 DESIGN HOTELS/
Ovi skulpturalni umivaonici izrađeni od različitih vrsta kamena dokaz su kako prostor mogu učiniti posebno upečatljivim i atraktivnim

Umivaonici ne moraju biti samo funkcionalan dio kupaonice već mogu zaista predstavljati izvrstan detalj uređenja koji će privlačiti pažnju i oduševljavati sve koji ga koriste. Za taj poseban i zadivljujući efekt u vašoj kupaonici poslužit će vam modeli zanimljivog dizajna ili pak umivaonici izrađeni od materijala koji se više ne koriste tako često.

image
CERRUTI DRAIME /

Jednostavan porculanski umivaonik ugrađen je u stup izveden od prirodne vodootporne tadelakt žbuke podrijetlom iz Maroka. Ovaj primjer nalazi se u kupaonici rezidencije Coqui Coqui u majanskom gradu Coba u Meksiku.

image
TOM GIVONE/

Umivaonik iz 18. stoljeća izrađen od talijanskog mramora povezan je s visećim komadom carrara mramora i djeluje poput prave skulpture, a nalazi se u kući arhitekta Toma Givonea zvanoj Floating Farmhouse.

image
ANA HOP/FVF/

Umivaonik izveden od vulkanskog kamena izradili su umjetnici Carla Fernandez i Pedro Reyes za svoju kuću u Mexico Cityju u Meksiku.

image
YIORGOS KORDAKIS/ YATZER/

Umivaonici od kamena koji se nalaze u grčkoj taverni Alemí gou na otoku Mikonosu djelo su arhitektonske tvrtke K-Studio iz Atene.

image
SALVA LOPEZ/MASSERIA MOROSETA/

U kupaonici hotela La Granja Ibiza na Ibizi nalazi se ovaj šarmantan umivaonik od grubo obrađenog kamena koji dodaje rustikalnom štihu cijelog hotela.

image
DESIGN HOTELS/

Još jedan primjer grube kamene obrade umivaonika nalazi se na farmi Masseria Moroseta koju je projektirao arhitekt Andrew Trotter u Apuliji u Italiji.

image
WARREN SMITH/

Za uređenje minimalističke kupaonice u mjestu Mayfair u Londonu britanski arhitekt Gavin Jackson naručio je par umivaonika od sedre. Odlične umivaonike izradili su kamenoklesari i kipari koji inače izrađuju detalje od kamena namijenjene uređenju sakralnih građevina i katedrala.

image
LAURE JOLIET/

Uski, dugačak umivaonik na fotografiji izrađen je od vapnenaca i podsjeća na starinska grubo obrađena korita, a nalazi se u kući dizajnerice Leigh Herzig u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:00