SVE POČINJE S HODNIKOM

Savjeti stručnjaka za što bolji ugođaj u vašem domu, i to kristalima

Hodnik je prostorija u našem domu kojeg često nismo ni svjesni, a uređenje je samo po sebi otežano. Međutim, upravo se u hodniku stvara prvi (a često i presudni) dojam o stanu ili kući te utječe na čitavu atmosferu doma

- Ugođaj u hodniku postavlja ton i raspoloženje za cjelokupno iskustvo svaki put kad dođete kući, ali i kada vam posjete vaši gosti. Stoga je važno prvo uzeti u obzir uređenje upravo ovog inventara u vašem domu - kaže Heather Askinosie, koautorica knjige 'Crystal Muse: Everyday Rituals to Tune In to the Real You'. Kako bismo vam pomogli da i sami shvatite koliko je uređenje hodnika zapravo važno, ali vam i pritom dali ideje, za vas smo izdvojili 4 najvažnija koraka do savršenog uređenja ovog prostora.

1. Riješite se nereda

Ovo je bez sumnje prvi i možda jedan od najvažnijih koraka do savršeno uređenog hodnika. U knjizi stručnjaci savjetuju sljedeće. Prvenstveno tvrde da je potrebno riješiti se svih nepotrebnih stvari i tako spriječiti daljnje nastajanje nereda. Očistite nered s vanjske, ali i unutrašnje strane vrata u hodniku. U hodniku držite 'mrtve' biljke, gomilu cipela od kojih polovicu niti ne nosite ili kutije koje samo stvaraju kaos u prostoru? Uvjerite se da sve stvari u hodniku imaju svoju svrhu i mjesto, a ako to nije slučaj, onda te stvari hodniku jednostavno ne pripadaju. Ovaj proces vam omogućuje da prostor bude organiziran i spreman za 'infuziju' pozitivne energije. Osim toga, ako u hodniku bude prisutan nered, teže će vam biti krenuti s preuređenjem.

2. 'Zaštitite' svoj prostor

Spriječite neželjenu energiju kako ne bi pronađe svoj put u vaš dom, i to stavljajući dva crna turmalinska kristala s obje strane vrata. Zanimljivo rješenje: Ako ne želite da se kristali vide, možete ih 'sakriti' iza biljaka ili drugih komada namještaja smještenih kod vrata hodnika.

3. Stvorite ugodnu atmosferu

Jednom kada je vaš prostor očišćen i zaštićen, možete se okrenuti unutrašnjosti vašeg ulaza kako biste ga učinili prostorom u kojem ćete uistinu moći uživati. Postavite selenitni kristal na prozorsku dasku ili u svaki od četiri ugla vašeg ulaza kako biste 'podigli' pozitivne vibracije i ispunili svoj prostor svjetlom. Također možete uključiti bilo koje druge kristale ili predmete koji vam se sviđaju, ali stručnjaci prvenstveno preporučuje da se usredotočite na one koji drže područje urednim, organiziranim i pozitivnim.

4. Budite jasni u onome što nastojite postići uređenjem

I to ne znači samo u smislu vaše fizičke organizacije, već i ukupne energije vašeg hodnika/ulaza u vaš dom. Koristite spaljivu kadulju kako biste uklonili svu prisutnu negativnost iz okoline te pritom osigurajte da se osjećate ugodno već pri samom ulasku u dom. Stručnjaci ovakvo 'čišćenje' preporučuju najmanje jednom svakih 30 dana, ili pak češće ako je to potrebno.

O knjizi

Knjiga 'Crystal Muse: Everyday Rituals to Tune In to the Real You' istražuje kako sami možete transformirati životne izazov, i to upotrebom kristala. Isto tako u knjizi se spominju načini kako se 'povezati' s kristalima i time osnažiti svoj život. Već više od dva desetljeća autorica Heather i njezin poslovni partner, Timmi Jandro, pružaju uvid u kristale kroz svoje poslovanje s kristalnim iscjeljenjem te dijele svoje osobne priče na putu prema alternativnoj praksi.

Izvor: Architectural Digest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:32