Ovo je sedam osnovnih pravila

Saznajte kako pravilno rasporediti namještaj u interijeru

Imate sve potrebne komade namještaja i sav dekor koji ste željeli u svom domu, no svejedno vam se stalno čini da nešto nedostaje. Stalno premještate pojedine komade namještaja, a nikako ne možete shvatiti što nedostaje. Danas vam donosimo nekoliko ideja kako pravilnim rasporedom namještaja u svom domu možete postići puno udobniju atmosferu, a da ujedno i sve lijepo izgleda.

Prva pogreška koja se redovito ponavlja jest postavljanje namještaja uza zid. No, sve bi prostorije izgledale puno veće ako biste sofe i fotelje odmaknuli od zida ako je to moguće. To će uvelike pomoći i kod održavanja namještaja, što je izuzetno važno. Sofu uvijek postavite tako da joj je lako prići sa svih strana, a zajedno s klub-stolićem neka bude centar oko kojega ćete nadograditi ostalo. Uvijek možete napraviti i skicu na papiru ako niste sigurni u svoju odluku.

Ako imate više prostora, fotelje okrenite prema dvosjedu. Osim što lijepo izgleda, na ovaj način bit će bolja komunikacija s gostima.

Ako ipak postavljate neke komad uza zid, neka to uvijek budu najveći komadi kao regali ili police, tako da vam ipak većina prostora ostane na raspolaganju.

Neometano kretanje kroz interijer jako je važno i baš zbog toga nikako nemojte svoj ulaz zatrpati nepotrebnim komadima namještaja. Mala klupa ili polica sasvim su dovoljne za sve ono što trebate imati na ulazu u vaš dom.

U spavaćoj sobi ormar postavite također uz najduži zid kako bi vam ostalo što više mjesta. Uzglavlje kreveta orijentirajte prema sjeveru i izbjegavajte postavljanje kreveta pokraj radijatora ili direktno uz prozor.

Ako se vaša blagovaonica nalazi između kuhinje i dnevne sobe, stol i stolice postavite tako da direktno komuniciraju s obje prostorije.

Kako god slažete namještaj, neka izvor prirodnog svjetla uvijek bude slobodan. Ovdje mislimo i na to da na prozore ne stavljate ukrase i cvijeće koji vam mogu zakloniti svjetlo.

Izvor: theeverygirl.com
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:14