DOBRA STVAR

Saznali smo što su ekološki kamini, na kojem principu rade i koliko su isplativi

 Ecofireplaces USA
Ekološki kamin je dobio ime jer umjesto drva koristi etilni alkohol kao gorivo za proizvodnju plamena

Pucketanje vatre u zatvorenom prostoru je nešto što mnogi ljudi žele kad dođu hladniji dani. Osim što zagrijava okolinu, vatra stvara jedinstveni osjećaj koji seže do početaka ljudskog obitavanja, vodeći nas do određene emocionalne ugode. Prije je za to bio potreban dimnjak i zaliha drva za ogrjev, a danas postoje ekološki kamini, koji mogu biti ugradbeni ili prijenosni: odličan izbor za one koji žive u stanovima ili ne vole dim koji stvara vatra.

image
Ecofireplaces USA
image
Ecofireplaces USA

Ekološki kamin je dobio ime jer umjesto drva koristi etilni alkohol kao gorivo za proizvodnju plamena što je obnovljivo i s nižom emisijom ugljičnog dioksida u usporedbi s korištenjem ogrijevnog drva.

Obično se sastoji od plamenika - komore za izgaranje, u koju se stavlja gorivo - i koji će definirati kapacitet grijanja i intenzitet vatre. Što je komora za izgaranje snažnija, to će više zagrijati prostoriju. Stoga se prije kupnje isplati posavjetovati sa stručnjakom kako biste bili sigurni da kamin zadovoljava vaše zahtjeve.

image
Ecofireplaces USA
image
Ecofireplaces USA
image
Ecofireplaces USA

Kao što je već spomenuto, jedna od glavnih prednosti je to što ekološki kamin ne dimi, što olakšava korištenje u zatvorenom prostoru i eliminira brigu oko projektiranja ispušnog sustava kako bi se osigurao čišći zrak. Stoga kamin može postati svestraniji element u kući ili stanu: koristi se za naglašavanje ili odjeljivanje okruženja i primanje različitih materijala po svom obodu radi veće istaknutosti.

image
Ecofireplaces USA

Osim toga, može se kupiti ili dizajnirati kao prijenosni model, te vas može pratiti u različitim prostorijama doma. U brzoj anketi došli smo do zaključka da se cijene ekoloških kamina dostupnih na tržištu kreću u prosjeku od 200 pa sve do 4000 eura, što je opet pristupačna investicija u usporedbi s tradicionalnim kaminima i može dodati veliku vrijednost vašoj okolini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:47