OD NAJVEĆEG DO NAJDUBLJEG

Sedam najimpresivnijh bazena na svijetu koji će vas ostaviti bez daha

 /SHUTTERSTOCK
Smješteni po cijelom svijetu, ovi jedinstveni bazeni sigurno će impresionirati i plivače i ljubitelje dizajna

Evo pitanja: jesu li najbolji bazeni oni koji nude najbolji predah u danima kada osjećate kao da ćete se pregrijati ili oni koji najbolje iskorištavaju kreativan i inovativan dizajn? Iako biste mogli odabrati obje opcije, u ovim zadivljujućim kreacijama nećete morati birati. Smješteni po cijelom svijetu, ovi jedinstveni bazeni sigurno će impresionirati i plivače i ljubitelje dizajna. U nastavku donosimo sedam nevjerojatnih bazena diljem svijeta, od kojih je svaki vrijedan divljenja.

image
/SHUTTERSTOCK

1. Marina Bay Sands (Singapur)

Dugačak skoro 153 metra, ova oaza na nebeskoj uzvisini objekta Marina Bay Sands najduži jeuzdignuti bazen na svijetu. Također je najveći infinity bazen na krovu i nudi gotovo beskrajan pogled na grad s 57. kata. Jedinstvena ponuda dostupna je samo gostima hotela, a za pristup je potreban ključ sobe.

2. The Joule (Dallas, Texas)

Smješten u nekadašnjoj oronuloj zgradi banke iz 1920-ih, The Joule sada je obnovljeni butik hotel u središtu Dallasa. Iako veliki dio neogotičkog šarma sam po sebi ostaje dobar razlog za posjet, odvažni mogu uživati u konzolnom bazenu od 3 metra koji strši sa strane tornja. Kao što web stranica hotela podsjeća ljude, "Joule ‘druženju uz bazen‘ daje potpuno novo značenje."

3. Y-40 The Deep Joy (Montegrotto Terme, Padova, Italija)

Smješten u hotelu Terme Millepini, Y-40 The Deep Joy najdublji je bazen na svijetu. Dubina od čak 43 metra u isklesanom prostoru, kako ističe CNN, može obuhvatiti zgradu od 13 katova. Dizajniran od strane arhitekta Emanuela Boaretto, objekt je dizajniran da privuče ronioce i ronioce na dah.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Sky Pool u Embassy Gardens (London, Engleska)

Ako je vaš omiljeni dio plivanja plutanje, tada bi Sky Pool u Embassy Gardensu mogao biti pravo mjesto za vas. Prostirući se na 25 metara bazen je postavljen između dvije zgrade, prozirno dno nudi neometan pogled na London—i sve ostalo—ispod. Razvojni inženjeri angažirali su građevinske inženjere Eckersleya O‘Callaghana i Hal Architects da im pomognu oživjeti impresivni bazen.

image

n

/SHUTTERSTOCK

5. Market Square Tower (Houston, Texas)

Stanovnici Market Square Towera, luksuznog stambenog kompleksa u Houstonu, Teksas, imaju pristup ovom bazenu sa staklenim dnom koji strši. Osim jedinstvenog dizajna, prostor za plivanje također drži uzbudljiv rekord: najviši bazen u državi.

6. Hanging Gardens of Bali (Ubudu, Bali)

Smješten u džungli Ubuda na Baliju, Hanging Gardens of Bali je slikovito odmaralište koje se sastoji od zbirke luksuznih vila. Svaka dolazi s privatnim infinity bazenom, iako je kaskadni bazen taj koji stvarno krade svu pozornost i čak ga je Condé Nast Traveler proglasio najboljim bazenom na svijetu.

7. Euphoria Retreat (Mystras, Grčka)

Za sferni bazen u Euphoria Retreatu, wellness utočište koristilo je ljekovite vode kako bi pomogli gostima. Kada posjetitelji zarone ispod površine, čut će jedinstvene zvukove dupina, osmišljene da dodatno poboljšaju njihovo opuštan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:00