LOOP

Šetnica i biciklistička staza duga čak 93 kilometra u klimatiziranom okruženju

 URB
Cilj projekta je smanjiti ovisnost o automobilu nudeći mogućnosti za hodanje i vožnju biciklom

URB poznati developeri održivih gradova nedavno su predstavili još jedan projekt, LOOP je 93 kilometra duga šetnica i biciklistička staza čiji je cilj potaknuti stanovnike Dubaija da se odluče za zdrav način prijevoza. Struktura pruža klimatizirano okruženje tijekom cijele godine kako bi pješačenje i vožnja bicikla postala preferirana vrsta prijevoza u gradu. Inicijativa je u skladu s inicijativom Dubaija za 20-minutni grad, kojom se nada da će 80% stanovnika Dubaija na posao putovati pješačenjem ili biciklom. Projekt je trenutno u fazi istraživanja i razvoja.

image
URB
image
URB

Cilj projekta je smanjiti ovisnost o automobilu nudeći mogućnosti za hodanje i vožnju biciklom te integracijom bitnih sadržaja u njegov dizajn. To bi bio značajan pomak u infrastrukturi Dubaija, grada koji je uvelike ovisan o automobilima. Osim kontrolirane klime, u strukturi se također planira nekoliko međusobno povezanih aktivnosti kao što su vertikalne farme za uzgoj hrane, parkovi i rekreacijska područja, razne pogodnosti i mogućnosti za poduzetništvo.

image
URB
image
URB
image
URB

Dubai ima za cilj postati 20-minutni grad u kojem stanovnici mogu pristupiti dnevnim potrebama i odredištima unutar 20 minuta hodanja ili vožnje biciklom. Inicijativa je izložena u njegovom urbanističkom glavnom planu za 2040. i strategiji urbane mobilnosti. LOOP je usklađen s tim ambicijama, jer ima za cilj pružiti bolju povezanost i zajedničke sadržaje. Projektom se također planira iskoristiti kinetička snaga za stvaranje obnovljivog izvora energije. Također je planirano da sustavi za navodnjavanje rade na recikliranoj vodi kako bi se smanjila upotreba resursa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:21