kupujmo lokalno

ShivShav brend proizvodi odjeću za klince od organskog pamuka s motivima iz naših regija

Ideja je bila djeci i roditeljima približiti domaće autohtone biljke i životinje koje na prvi pogled asociraju na Istru, Gorski kotar, Dalmaciju...

Većina ljudi kad dobije dijete potpuno promijeni pogled na svijet, pa tako i na odjevne predmete. Odjednom postaje nezamislivo na svog malog nasljednika i nasloniti, a kamoli odjenuti mu poliester ili neki neprirodni materijal.S tim na umu, Sandra Ružić iz Veprinca lansirala je kolekciju odjeće za klince od čistog organskog pamuka pod nazivom brenda ShivShav.

ShivShav nije samo kolekcija organske odjeće za bebe i djecu, nego je puno više od toga: ljubav prema djeci, prirodi i umjetnosti sažeta u male odjevne predmete s velikom ekološkom porukom i pozivom da se vratimo zdravijem načinu života.

Naime, radi se o dječjoj robici od organskog pamuka, s motivima koji su na neki način povezani sa svijetom prirode u Hrvatskoj. Tako da svaki motiv priča svoju priču koja na kartončiću dolazi uz sam proizvod - priča nam idejna začetnica Sandra Ružić i dodaje kako sami šivaju svu robicu na koju apliciraju njezine crteže u njihovu malom studiju koji se nalazi na Veprincu, na pola puta između mora i vrha planine Učka.

Zanimalo nas odakle ideja i kako je sve počelo.

ČESTI OSIPI

Priča o ShivShavu na neki je način i priča o mojoj maloj obitelji, od koje je sve počelo. Moj je sin bio sklon kožnim osipima otkako se rodio. Odmah sam odlučila koristiti platnene pelene, no druga odjećairitirala je njegovu osjetljivu kožu.

Tražeći rješenje za taj problem, upoznala sam prednosti organskog pamuka i odmah se zaljubila. Odlučila sam sama početi šivati odjeću od tog prirodnog i zdravog materijala. S prvim bodićima i hlačicama koje sam sašila za svog sina, nastala je ideja da pokrenem liniju organske robice koju bi nosila i druga djeca - priča nam kreativka i dodaje kako ova ideja za nju nije bila samo krojački izazov.

Naime, kako se već 15 godina bavim raznim oblicima likovnog stvaralaštva, ovo je bila idealna prilika da odjeći dam svoj umjetnički pečat originalnim crtežima koje ću sama izraditi. Od ideje do realizacije nije prošlo ni tren, organizirala sam ekipu i odmah smo nabavili organski pamuk te započeli proizvodnju. Usporedo s osmišljavanjem i izradom krojeva, počela sam kreirati crteže. Željela sam napraviti mali pomak od tipičnih dječjih simbola i uvijek prisutne podjele na spolove pojašnjava. Ideja je bila djeci i roditeljima približiti domaće autohtone biljke i životinje koje na prvi pogled asociraju na Istru, Gorski kotar, Dalmaciju... Tako su nastali motivi paške čipke, masline, lavande, goranskog mede, ježurke ježića, sovice, brodica...

Želimo da naši kupci znaju da kupuju hrvatski proizvod i da kupujući od nas pomažu lokalnu proizvodnju. Veliku pozornost pridajemo očuvanju našeg planeta te smo uložili velik napor da svaki segment naših proizvoda slijedi tu premisu - materijal, boje na bazi vode, kartonska višenamjenska ambalaža. Volimo to što radimo i uživamo u osmišljavanju svakog novog odjevnog predmeta. Velika podrška mi je moj muž koji svaki slobodni trenutak provodi s našim sinom Filipom i omogućava mi da uspijem dovršiti i poslati sve narudžbe do naših klijenata - objašnjava Sandra.

PRILAGODLJIV KROJ

U ponudi imaju majice i bodiće dugih i kratkih rukava, kratko/duge hlačice, kapice, trake za kosu...Bodići i hlačice rastu s bebama, jer su im inovativni kreativci produljili vijek trajanja dodatnim drukerima I prilagodljivim krojem pa roditelji ne moraju često investirati u bebinu odjeću.

Proizvode možete naručiti putem Facebook stranice ShivShav ili kupiti u trgovinama Take me home (Tomićeva 4, Zagreb) I Manufaktura (Maršala Tita 112, Opatija). Uskoro će se ShivShav naći i na policama u Dubrovniku, a vjerojatno i Splitu i Rovinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:42