made in croatia

Simbol slobode i nesputanosti​: Stolac Easy (Chair) Rider arhitekta i dizajnera Igora Prodanovića

 Berislava Picek/ CROPIX
Stolac Easy (Chair) Rider specifičan je zbog stapanja forme konja i motora kao simbola nesputanosti

PROFIL

  • NAZIV: Easy (Chair) Rider
  • BREND: Sexy interijeri
  • DIZAJN: Igor Prodanović

KONTAKT:

  • Mob: 00385 91 465 7168
  • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Web: www.sexyinterijeri.com
  • Facebook: @ Sexyinterijeri
  • Instagram: @ sexyinterijeri

Arhitekt i dizajner Igor Prodanović pokrenuo je autorski projekt koji je nastao kao angažirana i provokativna (re)akcija na gubljenje osobne intimnosti u općem procesu globalizacije. Dio projekta je i zanimljiv stolac koji vam predstavljamo

Igor Prodanović za sebe kaže kako je profesionalno arhitekt, dizajner interijera i autorskog namještaja, a privatno suprug i otac blizanaca (kćeri i sina starih 25 godina) bez čije se potpore, govori, ne bi odvažio pokušati realizirati svoje snove.

Njegova ljubav i strast prelila se prije nekog vremena u autorski projekt SexyInterijeri koji su nastali kao angažirana i provokativna (re)akcija na gubljenje osobne intimnosti u općem procesu globalizacije.

image
Dizajn stolca je takav da se na njemu jednostavno morate osjećati seksi, uzvišeno, dominantno i uočljivo u prostoru, tvrdi autor
Berislava Picek/ CROPIX

- Imenom/nazivom želim potaknuti na pozitivne promjene, da ljudi budu radosni, pozitivno razmišljaju, oslobode se, žive i uživaju u životu. Moj namještaj i cjelokupni pristup dizajnu namijenjen je svima, s namjerom da zajedno stvaramo bolji, opušteniji i tolerantniji svijet. SexyInterjeri su zapravo umjetnost prostora koja povezuje maštu i stvarnost. Slogan je ‘Prostor kao užitak’, a tome stremim i u svojim radovima. Užitak ne mora nužno biti smješten u intimi doma, nego i u javnom prostoru. Dovoljan je samo detalj da ga preobrazi u nešto što golica našu maštu - objašnjava Igor Prodanović i dodaje kako se u sklopu autorskog projekta SexyInterijeri nudi dizajn interijera i autorskog namještaja, dok Igor Prodanović u svom osobnom stvaralaštvu teži total dizajnu.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Nudim nešto novo, drugačije, nešto što pozitivno provocira, u što je uložen veliki trud i kreativnost. Tijekom kreativnog procesa često inspiraciju i motivaciju nalazim u arhitekturi, književnosti, glazbi, filmu, fotografiji, modi, slikarstvu i svim drugim umjetnostima od starog Egipta pa do pop kulture, ali i u svakodnevici. Moj namještaj je maštovit, strastven i pruža puno više od funkcionalnosti i ergonomije (što mi je bio jedan od primarnih segmenata prilikom osmišljavanja), dizajniranja i izvedbe jer namještaj ne smije biti ‘samo’ lijep, atraktivan i ugodan za oko. Surađujem s hrvatskim obrtnicima. Promišljam ideje i dizajniram skice i nacrte, koji se zahvaljujući znanju i vještinama hrvatskih proizvođača oblikuju u proizvode produkt dizajna. Svi proizvodi su ručni rad i svaki detalj je pomno i studiozno promišljen, a u konačnici i izvedeni - priča ovaj arhitekt koji nam je predstavio jedan jako originalan stolac naziva Easy (Chair) Rider koji je zapravo funkcionalan, skulpturalan stolac, nekonvencionalnog i unikatnog izgleda. Nosiva konstrukcija je od metalnih cijevi, na potrebnim mjestima savijenih i međusobno zavarenih da se postigne forma, stabilnost i željeni izgled. Konstrukcija je obojena u crnu boju visokog sjaja i lakirana. Detalji “kopita” koji stabiliziraju cijelu konstrukciju su izvedeni od punih čeličnih tokarenih profila i lakirani. Na metalnu konstrukciju je učvršćeno/montirano sedlo, ručke su obložene crnom kožom, a ispod sedla je kožna “torbica/tobolac” što nadopunjava formu, a može služiti da se u nju stave razne stvari koje nas raduju.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Ideja i dizajn je moj (uostalom kao i svi proizvodi pod logom SexyInterijeri). Cijena ovisi o željama i potrebama svakog klijenta, od završne obrade metalne konstrukcije, dodacima i o samom sedlu čija cijena može značajno varirati. Ako netko ima svoje sedlo, ono se također može aplicirati na metalnu konstrukciju. Takvi detalji se dogovaraju i usklađuju s klijentima - otkriva Igor Prodanović i dodaje kako je ovaj stolac specifičan zbog stapanja forme konja i motora (npr. Harley Davidson) kao simbola slobode i nesputanosti čime pobuđuje osjećaj avanture, dječačke radosti, “kontrole” prostora u kojem se nalazite.

image
Berislava Picek/ CROPIX

- Na njemu se osjećate sexy, uzvišeno, dominantno i uočljivo u prostoru… Sam naziv, inspiracija i ideja za ‘Easy Rider’ je proistekao iz istoimenog filma ceste i naravno odlične rock glazbe! ‘Born to be wild’ grupe Steppenwolf jedna je od pjesama koja se može čuti u tom filmu i također mi je bila inspiracija prilikom kreiranja ovog specifičnog proizvoda: ‘Get your motor runnin’/Head out on the highway/Looking for adventure..’) - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 17:43