Uradi sam

Simpatičan projekt koji će uvesti malo reda u vaš život!

Stalno promišljamo kako stvari koje prežive našu akciju raščišćavanja na lijep način pospremiti, a da nam ne smetaju, da su nam lako dostupne i da nam dodatno ukrase prostor. Bacili smo se u potragu za dobrim idejama pa kada smo na blogu The Lovely Drawer pronašli ovaj predivni projekt, morali smo ga podijeliti s vama!

Pratite sljedeće korake kako biste stvorili vlastito kreativno rješenje za pospremanje bilježnica, olovaka i ostalih kućanskih potrepština. Elegantno ili ženstveno, šareno ili jednostavno, mogućnosti je bezbroj pa pustite mašti na volju i dobru zabavu!


Potrebni materijali

A3 šperploča (debljina prikazane ploče - 6 mm)
Bušilica
Svrdlo (širina rupe koja nastane mora biti dovoljna za provući uže)
Pjenasti materijal ili koža u boji (4 x 26 cm x 15 cm)
Šivaći stroj ili igla
Selotejp
Konac u odgovarajućoj boji
Ravnalo
Olovka
Ljepilo za drvo
Skalpel
Uže


Postupak


Ravnomjerno izmjerite udaljenost ravnalom i obilježite s olovkom mjesta gdje ćete izbušiti dvije rupe. U našem primjeru autorica je izmjerila 3 cm od ruba daske. Iskoristite odgovarajuće svrdlo da izbušite glatku rupu.

Pripremite iglu (ili šivaći stroj) s odgovarajućim koncem. Kvadrate od kože presavite i pričvrstite s malo selotejpa da se ne pomiču prilikom šivanja. Obrubite ih otprilike 1 cm od samog ruba. Obilježite na sredini materijal te prošijte kako biste dobili džepove.

Kada završite, trebali biste imati dva pravokutna oblika sa po dva džepa odvojena u sredini.

Poleđinu pripremljenih džepova premažite ljepilom za drvo i onda ih pričvrstite na daskicu tako da su jedan iznad drugog. Ostavite dovoljno mjesta između džepova za umetanje predmeta. Čvrsto pritisnite materijal i stavite nešto teško iznad dok se ljepilo ne osuši.


Provucite uže kroz nastale rupe i zavežite krajeve u čvor na poleđini daske. Objesite na zid i u džepiće spremite stvari sa stola koje nemaju svoje mjesto. I gotovi ste!


Izvor: The Lovely Drawer
Foto: Teri Muncey

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 17:43