AH, TAJ LEGO!

Simpatični pješčani sat koji vrijeme odbrojava uz pomoć granula kockica

 Brick Dangerous
Cjelokupna LEGO konstrukcija sastoji se od samo 575 dijelova - to uključuje i ‘pijesak‘ unutar pješčanog sata

Dok je internet opsjednut video zapisima običnih svakodnevnih predmeta koji su zapravo napravljeni od kolača, postoji snažna, rastuća subkultura ljudi koji isto misle o LEGO kockama. Upoznajte LEGO Ideas Forum, gorljivu zajednicu stotina tisuća LEGO entuzijasta koji grade, cijene i glasaju za dizajne izrađene u potpunosti od LEGO kockica. Od polu funkcionalnih polaroida do stvarnih preklopnih satova, postoji LEGO konstrukcija za sve što vaše oko može vidjeti.

image
Brick Dangerous

Ako potpuno funkcionalni preklopni sat nije bio dovoljno impresivan, netko je napravio LEGO verziju pješčanog sata koja također radi. Ovaj je pješčani sat vjerojatno mnogo teže izgraditi od mehaničkog sata (budući da radi na jednostavnom nizu zupčanika). Ova verzija sata se oslanja na prozirnu LEGO komoru koja sadrži stvarne granule LEGO kockica koje klize od gornje bočice do donje, odbrojavajući vrijeme dok podlegnu gravitaciji.

image
Brick Dangerous
image
Brick Dangerous
image
Brick Dangerous

Cjelokupna LEGO konstrukcija sastoji se od samo 575 dijelova - to uključuje i ‘pijesak‘ unutar pješčanog sata. Sa strane ima nekoliko umjetničkih detalja u obliku zupčanika koji se okreću, ali nemaju nikakvu funkcionalnu svrhu. Čovjek bi očekivao da će pomoći preokrenuti pješčani sat, ali čini se da nije tako. Da biste resetirali pješčani sat, morate ručno okrenuti uređaj za 180° i LEGO čestice ponovno počinju svoje putovanje prema dolje.

image
Brick Dangerous
image
Brick Dangerous

LEGO Master Builder ‘Brick Dangerous‘ napravio je ovu kreaciju u tri varijante boja, iako možete također stvoriti vlastitu shemu boja (možda upotrijebite i višebojni pijesak). Njihov dizajn trenutno se nalazi na LEGO Ideas forumu, skupljajući glasove drugih LEGO entuzijasta. S više od 7000 prikupljenih glasova do sada, LEGO pješčani sat je samo nekoliko centimetara udaljen od svojih 10.000 glasova, nakon čega će LEGO Ideas ploča uzeti konceptualnu kreaciju i pretvoriti je u maloprodajni paket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 09:49