MADE IN CROATIA

Sirove betonske lampe u koje se lako zaljubiti

Ova kreativna ekonomistica svoju priču s izradom lampi započela je izradivši jednu tati za rođendan. To je bio, kako kaže, početak velikog kaosa koji je nastupio na njezinu balkonu

PROFIL

INFO: lampe od betona Concrete Pastel Design
AUTOR: Andrea Aralica CIJENA: 390 – 490 kn
INSTAGRAM: @concretepasteldesign
FACEBOOK: Concrete Pastel Design

Ja sam Andrea Aralica, ekonomistica koja svoje formalno radno vrijeme provodi u računovodstvenom uredu. U slobodno vrijeme bavim se digitalnim marketingom te sam na nagovor prijatelja otvorila Instagram profil svojeg branda Concrete Pastel Design i sve se zakotrljalo - svoju priču započinje kreativka iza divnih, sirovih betonskih lampi koje su nam se svidjele na prvi pogled.

- Najveća podrška i pomoć pri novim idejama mi je moj partner, Darko Premužak. Volim reći da zajedno stojimo iza cijelog projekta - kaže Andrea i dodaje kako je sve počelo jednim darom. - Prva lampa bila je namijenjena tati, kao dar za rođendan. To mi je ujedno i bio izgovor za početak kaosa koji će zavladati na balkonu, ha ha ha! Možda ne zvuči komplicirano, ali nagovoriti diplomiranog inženjera građevine da donese vreću betona u stan, na balkon, nije bio lak zadatak - smije se Andrea, napominjući kako je nakon prvotnog nepovjerenja njezin partner prihvatio ideju, doradio neke tehničke detalje i priča je krenula. Beton je osnovni materijal za izradu lampi.


Lampe se betoniraju u posebno izrađenim drvenim kalupima koje sama izrađuje. Izrada lampe traje 10 do 15 dana - kada beton postigne čvrstoću. Zatim kreće dorada detalja. Posebnu pažnju Andrea posvećuje i pakiranju


- U konstantnom smo učenju i eksperimentiranju s različitim smjesama i kombinacijama sastava betona, s kojima dobivamo različite teksture, kao i različite oblike, boje i čvrstoće. Zasad je još u razvoju, ali očekujte uskoro zanimljive novosti. Novi prekidači, zanimljivi pleteni kabeli, razne boje lampi... Uz lampe, izrađujem i teglice za sukulente i betonska slova - ističe Andrea, a mi je pitamo kako izgleda proces nastanka predmeta.

- Lampe se betoniraju u posebno izrađenim drvenim kalupima koje također sami izrađujemo. Nakon što zaprimim narudžbu i krenem s izradom, izrada lampe gotova je za 10 do 15 dana - kada beton postigne čvrstoću - i zatim doradim detalje. Posebnu pažnju posvećujem i pakiranju - kaže Andrea i otkriva kako joj je važan svaki detalj, pa tako i ambalaža.

‘U konstantnom sam eksperimentiranju s različitim smjesama i kombinacijama sastava betona, s kojima dobivam različite teksture, oblike, boje i čvrstoće’


- Cilj mi je da je ambalaža iskoristiva i kasnije, na polici, u uredu ili jednostavno da je cijelo pakiranje lampe lijep poklon-paket. Na dno lampe i teglice uvijek stavljam i zaštitu protiv grebanja namještaja. Kabel i detalje omotam špagom, koja se lijepo uklapa u cijelu priču. Sama radim i "THANK YOU CARD" u obliku poruke koja zaokružuje cijelu priču. Može se kasnije iskoristiti u okviru za slike, što se savršeno uklapa u moderne interijere - kaže Andrea Aralica. Najviše narudžbi i upita dobiva putem Instagram profila te je u dogovoru suradnja s gift shopom i concept storeom u Dubrovniku.


- Nakon objave fotografije pakiranja betonske lampe u til dobili smo nekoliko narudžbi za personalizirani vjenčani poklon. Takve stvari nas posebno vesele, kada netko prepozna naš trud i posvećenost svakom detalju. Za sada sve ovo radimo iz gušta, posvećeni smo detaljima i uvijek otvoreni za nove prilike i mogućnosti. Trenutno uređujemo prostor koji će nam poslužiti kao radionica i dogovaramo s jednim ugostiteljskim objektom suradnju - uređenje njihova interijera s našim detaljima, a dalje kako bude - zaključila je Andrea Aralica.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 06:17