Nema greške

Sirovi materijali i rustikalni interijeri: Ova moćna kombinacija ne izlazi iz mode

 Oz Architects
Od velikog upečatljivog lustera, starog radnog stola, šarmantnog stolića za kavu pa do drvenih škrinja s tavana, sve može

Pratite li trendove u uređenju interijera sigurno ste primijetili da se u prostorima ističu elementi koji unose toplinu i neposrednost prirode, a odišu šarmom. Taj sve poželjniji izgled prostora možete dobiti na nekoliko načina, od isticanja postojećih i dodavanja novih arhitektonskih elemenata pa do planskog nabavljanja namještaja i ukrasnih detalja koji imaju priču i snažnu vezu s prirodom.

image
Kate Lester Interiors

ARHITEKTONSKI DETALJI

Uporaba kamena, drva i opeke u uređenju osvaja jer se njima u prostor unose grube, sirove i neobrađene teksture, u neutralnoj paleti boja, što ih čini odličnom osnovom za uređenje u rustikalnom stilu.

image
Sarah Sherman Samuel
image
Heather Bullard

U slučaju da imate masivne drvene grede ili grubu obradu zida koja vam se ipak čini preupečatljiva, uvijek se možete poslužiti bijelom bojom kako biste ublažili rustikalan dojam i stvorili prozračan prostor.

image
Jennifer Robin Interiors

Važno je napomenuti da rustikalna osnova uređenja ne uvjetuje odabir namještaja istog stila! Štoviše, uklopite li moderni namještaj jasnih i oštrih linija u rustikalni interijer stvorit ćete prekrasan kontrast grubim teksturama materijala te tako dodatno istaknuti upravo željena obilježja vašeg prostora.

image
Urban Electric Co
image
Jennifer Worts Design

NAMJEŠTAJ

Ako niste spremni na velike površine prekrivene drvom, kamene zidove i slične graditeljske elemente zašto ne biste ovaj izgled iskušali u manjem omjeru tako što ćete prostor opremiti rustikalnim namještajem!

image
Marie Flanigan Interiors

Od velikog upečatljivog lustera, starog radnog stola, šarmantnog stolića za kavu pa do drvenih škrinja kakve se može pronaći na tavanima, ključno je da vaš namještaj bude od prirodnih materijala te da se na njima vide tragovi povijesti ili ručne obrade.

image
Kelsey Hymel

UKRASNI DETALJI

Još ste uvijek zainteresirani za ovaj stil, no niste trenutno spremni ulagati u veće komade? Rustikalni štih možete unijeti i manjim detaljima koje možete nabaviti na buvljacima za djelić cijene. Drveni sanduci za voće, odbačeni okviri od prozora, grane u vazi, drveno posuđe i pladnjevi samo su neki od zanimljivih primjera.

image
Jenna Sue Design Co.

Možete se poslužiti i materijalima poput jute, vune i špage, a odličan detalj predstavljaju odbačeni pa obrađeni panjevi koje možete pretvoriti u pomoćni stolić ili noćni ormarić. Na vama je da se poigrate i stvorite prostor koji ćete obožavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2022 06:24