Sjajan makeover spavaće sobe

Pogledajte kako je dotrajala i tjeskobna spavaća soba zasjala u novom Ikeinu ruhu

Ako vam je dosadio izgled spavaće sobe i mislite da je dosadna, tjeskobna i staromodna s velikim, tamnim i teškim ormarima i nefunkcionalnim krevetom, onda je ovaj članak za vas. Danas vam želimo pokazati kako je bračni par iz Njemačke sa sličnim problemom uzeo stvar u svoje ruke i od dosadne spavaće sobe napravio lijepu prozračnu oazu za spavanje i odmaranje u kojoj ništa ne nedostaje, i to namještajem i dekorativnim predmetima iz Ikee.

Manfred i Silke Hänsch godinama nisu obraćali posebnu pozornost na izgled spavaće sobe. Jednostavno ih nije bilo briga kako izgleda prostorija u kojoj se većinu vremena spava. Trebalo je proći mnogo godina kako bi par shvatio da je ta soba, najmanja u domu i jedna od najbitnijih, namijenjena samo njima i da hitno treba makeover.

Stil uređenja nove spavaće sobe je moderan i vrlo šaren, izgleda suvremeno i ako volite svijetle nijanse i dinamiku, bit će vam inspirativna. Veliki drveni namještaj, koji više nisu mogli osvježiti nikakvim dekoracijama, zamijenili su prostranim ugradbenim ormarom iz Ikee, a tajna njegove jednostavnosti i ljepote leži u bijelim kliznim vratima koja izgledaju gotovo kao zid, stropnoj rasvjeti, ali i veličini ormara koji se proteže od zida do zida. Zastarjelu komodu zamijenila je moderna bijela koja je upotpunjena kutijama koje služe kao razdjelnici za pohranu nakita i drugih sitnica.Velika novina u ovoj spavaćoj sobi je i krevet koji je par zamijenio novim s kutijom za posteljinu (model Brimnes, Ikea).

Iznad kreveta su postavili policu Lack, također iz Ikee, koja im služi za odlaganje fotografija i drugih dragih predmeta. Umjesto klasičnog noćnog ormarića odabrali su Bekvam prenosive stepenice u bijeloj boji.

Kako bi soba bila u potpunosti udobna i vizualno veća, trebali su puno različite rasvjete pa su stoga postavili brojne reflektore iznad ormara, podne lampe u kutu za čitanje, na zidu iznad kreveta i prekrasan luster neobična oblika. Osim toga, bolja organizacija spavaće sobe omogućila je vlasnicima da si naprave i kutak za čitanje koji je vizualno odvojen od spavaćeg dijela na mekom tepihu.

U nastavku pogledajte kako je spavaća soba izgledala prije makeovera, a kako poslije njega i nadamo se da će vas ovaj primjer potaknuti da i sami uredite tu često neopravdano zanemarenu prostoriju u domu.

Ako vam se svidio ovaj makeover, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:05