unosan hobi

Skupljao je kovanice čak 45 godina, a kada je došao u banku, ostao je u šoku: ‘Uspio sam skupiti 5.135 dolara. Tim iznosom platio sam dug zubaru‘

 Youtube/Printscreen/watchJojo

Otto Anders iz Louisiane (74) skupio je tisuće novčića. Počeo je s jednom plastičnom bocom sličnom onoj koja ide u aparat za vodu, a napunio je ukupno 15 takvih boca. Nakon što je 45 godina skupljao novčiće, odlučio ih je unovčiti.

-Vidjeti izgubljeni ili bačeni novčić na svakakvim mjestima, uvijek me podsjetilo me da budem zahvalan na svemu što imam - rekao je i objasnio kako je uspio skupiti toliko kovanica.

-Nikad nisam trošio sitniš. Radije bih platio novčanicom nego dao novčić - otkrio je i istaknuo kako je dugo predavao u jednoj školi, a njegovi učenici znali su za njegu opsesiju kovanicama, pa su mu često i sami donosili novčiće, ali on nikada nije uzeo. Htio je, kaže, da sve bude samo sitniš koji je on samostalno skupio.

Nakon toliko godina skupljanja novčića, Otto je odlučio otići u banku i predati sitniš. Skupio je pola milijuna novčića, što je iznosilo 5.135,14 dolara. Taj je novac potrošio da plati račun zubaru.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:22