IDEALNO ZA VAŠEG MALIŠANA

SLATKO I FUNKCIONALNO: Ovo su najljepše inspiracije za uređenje dječje kupaonice

 Instagram/@octobre_et_mai
Tražite ideju za uređenje dječje kupaonice?

Iako je danas, barem u stanovima, teško pronaći dovoljno veliku kvadraturu za više od jedne kupaonice, i to se zna dogoditi. U slučaju da imate više kupaonica u svome domu, postoji mogućnost da ćete jednu od njih urediti za svoje mališane.

Kako bismo vam pomogli u tome, za vas smo na Instagramu pronašli nekoliko prelijepih dječjih kupaonica koje vam mogu poslužiti kao odlična inspiracija ako se spremate na stare ili uređenje potpuno nove dječje kupaonice.

Uređenje bilo koje prostorije namijenjene djeci može biti pravi izazov, pa samim time ni kupaonica nije iznimka. Zato probudite maštu prilikom uređivanja te kupaonicu pokušajte gledati očima djeteta. Naime, boje su jedan od najvažnijih stvari kod uređenja prostora za djecu. Različite nijanse u djeci bude znatiželju, inspiraciju i želju za iigrom. Ipak, pripazite da ne pretjerate s različitim bojama kako ne biste prouzročili suprotni efekt.

Ako svejedno ne želite previše boja u prostoru, uvijek je bolje rješenje svijetla podloga s naglašenim detaljima poput ogledala, zavjese za kadu, rasvjetnih tijela, tepiha ili neke simpatične fotografije na zidu. Za koji se god detalj odlučili, vodite računa i o željama svog djeteta.

Kako bi vaše dijete uživalo u aktivnostima poput pranja zubi ili kupanja, uređenje kupaonice mora pozivati na aktivnost i igru. Naime, dječja kupaonica je prostorija u kojoj započinje i završava njihov dan pa je važno da atmosfera u njoj bude što pozitivnija i topla. I na kraju, obavezno se pobrinite da u kupaonici osigurate praktično mjesto za pohranu igračaka, pogotovo onih kojima se vaš mališan igra u kadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 03:56