PREDMET ŽELJE

Slavni arhitekt u 94-oj godini dizajnirao je kolekciju torbica. Ne možemo se odlučiti koja je ljepša!

 Louis Vuitton
Arhitektonska zvijezda Frank Gehry se odlično zabavio osmišljavajući omiljeni ženski asesoar za modnu kuću Louis Vuitton, a inspiraciju je pronašao u najljepšim građevinama koje je projektirao

Gotovo da nema žene koja nije slaba na torbice, no ova kolekcija uistinu je posebna na više načina. Kanadsko-američki arhitekt Frank Gehry, dobitnik nagrade Pritzker i živuća legenda arhitekture, predstavio je na sajmu suvremene umjetnosti Art Basel Miami Beachu limitiranu kolekciju od 11 torbica koje je dizajnirao za modnu kuću Louis Vuitton. Posebno je zanimljivo što kolekcija Louis Vuitton x Frank Gehry sadrži torbice nadahnute zgradama kanadsko-američkog arhitekta te životinjama. Slavni arhitekt kaže da mu je cilj bio eksperimentirati i zabaviti se s nečim novim.

- Torbice nisu nešto što obično radim tako da je to bila potraga za idejama. Svaka kreativna osoba prolazi kroz to, vrlo je slično snimanju filma ili ispaljivanju rakete na Mjesec - komentirao je Gehry, koji je očito u odličnoj formi iako je u veljači napunio 94 godine.

U nastavku donosimo izbor najljepših torbica iz kolekcije Louis Vuitton x Frank Gehry i otkrivamo čime su konkretno inspirirane.

image
Louis Vuitton

CAPUCINES BB SHIMMER HAZE

U razigranoj mješavini prozirnosti i sjajnih nijansi, Capucines BB Shimmer Haze odaje počast kaleidoskopskom pročelju Gehryjevog Muzeja pop kulture u Seattleu.

image
Louis Vuitton

CAPUCINES MM CONCRETE POCKETS

Torba Capucines MM Concrete Pockets dizajnirana je s višeslojnom završnom obradom od teleće kože, kako bi dočarala Guggenheimov muzej u Bilbau i Walt Disney Concert Hall u Los Angelesu.

CAPUCINES BB ANALOG BAG

Hommage dizajnu Franka Gehryja za zgradu IAC u New Yorku, Capucines BB Analog Bag ponovno zamišlja kultnu torbu kao grafičku geometrijsku skulpturu. Zakošeno pročelje izrađeno je korištenjem kalupa po narudžbi i ukrašeno kožom s otiskom sitotiska.

image
Louis Vuitton

CAPUCINES MM FISH

Frank Gehry je 2014. dizajnirao svjetiljke u obliku riba za Zakladu Louis Vuitton u Parizu. Rekreirana je u obliku torbe s crvenom ribom u više tonova izrađenom od kože i smještenom na vanjskom dijelu torbe Capucines MM Fish.

image
Louis Vuitton

CAPUCINES BB CROC

Inspirirana skulpturom krokodila Franka Gehryja napravljenom za londonski restoran Sexy Fish, Capucines BB Croc ima skulpturalnu mjedenu ručku u obliku reptila. Vanjski dio torbe ukrašen je dvobojnim logotipom LV od smole, stvarajući upečatljiv kontrast.

image
Louis Vuitton

CAPUCINES MINI BLOSSOM

Jedna od prijašnjih suradnji Franka Gehryja s modnom kućom Louis Vuitton bila je dizajniranje čepa za parfem Les Extraits 2021. Na torbi Capucines Mini Blossom su tri latice izrađene od smole nalik staklu, oblikom slične onima koje su bile na Gehryjevim čepovima za kultni parfem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:10